loading...
Издвајамо Русија Србија

ТО НАМ ТРЕБА,С-300 СТИЖЕ У НАШУ ЗЕМЉУ: Вучић и Путин разговарали о наоружању!

Премијер Србије Александар Вучић састао се јуче у Москви са једним од најмоћнијих светских лидера Владимиром Путином, а њих двојица су разговарали и о наоружању.

С-300 (Фото:РИА Новисти)
С-300 (Фото:РИА Новисти)

Договорена је руска помоћ српској војсци, па ће у нашу земљу стићи најсавременије ракете. Разговарало се и о актуелним политичким темама, а руски председник је Вучићу честитао победу на изборима.

Према писању неких медија, преговара се о набавци ракетног система С-300, који наша војска прижељкује у свом арселану већ годинама. Верује се да ће уз овај систем небо изнад наше земље штитити и други сувремени арсенали оружја из корпуса противваздушне одбране. Тако ће Београд добити руске транспортне и борбене хеликоптере МИ-24.

С партнерима из Русије разговарало и о сарадњи у наменској индустрији, чиме би Србија повећала своју разорну моћ, а такође и добила могућност манервисања.

Предвиђено је и да српске хаубице „нора“ добију точкове од „Камаза“, док би српско оклопно возило „лазар 2“ било наоружано руским топовима 2А-42, калибра 30 милиметара.

Моћни савезник

Да је Вучићева посета Москви значајна, потврђује и дипломата Владислав Јовановић, који каже да треба што пре реализовати пуно партнерство са Русијом како бисмо се заштитили од међународних претњи.

 

Извор: Српски Телеграф