loading...
Русија

ВЕЛИКЕ РЕФОРМЕ У ЗНАЧАЈНОМ СЕКТОРУ: Путин отпустио више званичника безбедносних служби

Владимир Путин (фото:Јутјуб)

МОСКВА – Руски председник Владимир Путин отпустио је неколико вишерангираних званичника руских безбедносних служби, у једној од најопсежнијих реконструкција безбедносних органа последњих година.

У декрету објављеном на сајту председника Русије се наводи да је Путин отпустио тужиоца за саобраћај на југу земље Сергеја Дмитријева, дриектора Савезне затворске службе Игора Клименова и заменика унутрашњих послова Крима Дмитрија Некљудова, пренео је Ројтерс. Путин је, између осталих, отпустио два заменика председника Руског истражног комитета Јурија Њиркова и Василија Пискарева. Председник Русије је истовремено унапредио истражиоца Комитета за специјалне случајеве Лева Гуру у вишег истражиоца.

Гура је преузео ту позицију од мајора Игора Краснова, који је именован замеником председника Истражног комитета. Краснов је током протеклих десет година предводио неке од највећих истрага убистава и покушаја убистава у Русији, а лани је постављен за главног истражиоца убиства опозиционог лидера Бориса Њемцова. У декрету се не наводе разлози персоналних промена у руским федералним безбедносним службама, наводи Ројтерс. Путин је посебним декретом такође очекивано поставио бившег руског министра финансија Алексеја Кудрина замеником председника Економског савета.

Извор: Танјуг

loading...