loading...
Издвајамо Србија

Вучићева напредна банда намешта Немцу Тенису да се преко Матијевића докопа ПКБ-а

ВЛАСНИК новосадске индустрије меса „Матијевић“ Петар Матијевић изјавио је да је немачки „Тенис“, највећи произвођач меса у Европи, озбиљно заинтересован да купи његову компанију. Уколико би продали део индустрије меса, „Матијевић“ би опет наставио посао у прехрамбеној индустрији. Како је „Новостима“ незванично потврђено, постоји могућност да та новосадска компанија преузме београдски пољопривредни комбинат ПКБ!

Од када је Агенција за приватизацију пре две године понудила пољопривредна предузећа на продају, компанија Петра Матијевића конкурисала је за куповину неколико пољопривредних комбината. И како ствари сада стоје, Матијевић би овом трансакцијом с Немцима био ближи него икад остварењу свог циља.

Процењује се да индустрија меса „Матијевић“ вреди између 200 и 250 милиона евра. Немачка индустрија „Тенис“ објавила је раније да планира да у наредних пет година уложи око 300 милиона евра и подигне више десетина фарми.

– Немачки „Тенис“ жели да купи нашу индустрију и ми ћемо током овог месеца отпутовати у Немачку на додатне разговоре – кажу за „Новости“ у компанији „Матијевић“.

Постоји могућност, како кажу, да „Тенис“ купи целу индустрију меса „Матијевић“ и да преузме 51 одсто компаније или 49 процената. Преговори су још у току ништа још није коначно.

На питање којим бизнисом би се бавио, након добијања пара од продаје кланице, у тој кући за наш лист кажу:

– Као што је познато, компанија „Матијевић“ већ успешно послује у пољопривредном сектору, а са предузећем „MAT real estate“ успешни смо у угоститељству. Тако да имама чиме да се бавимо.

У овом тренутку, како кажу, не могу ништа детаљније да кажу о продаји индустрије, али да ће се у наредна два месеца знати више детаља. Преговори су дуги и тешки, а евентуалан договор би могао да се очекује почетком лета.

САВРЕМЕНА КЛАНИЦА

„Тенис“ би куповином „Матијевића“ добио савремену кланицу и модеран начин производње одговарајућег капацитета, док би Матијевић у немачком кланичару добио капитал који би омогућио излазак на европско тржиште и отварање фарми, што је, како кажу, веома захтеван посао.

ИМ „Матијевић“ поседује модерну кланицу, чији је капацитет 5.000 свиња дневно, од чега се данас користи петина, савремених фарми од 150.000 свиња, као и мрежа од 135 продајних објеката.

Извор:Новости

loading...