Србија

Вучић и Николић нас лажу,Србија све ближа НАТО пакту,изгубићемо подршку Русије!

Министар одбране Зоран Ђорђевић разговарао је са шефом НАТО Војне канцеларије за везу у Београду бригадним генералом Ћезареом Маринелијем о унапређењу сарадње између Србије и НАТО кроз Програм Партнерство за мир (ПзМ) и о сарадњи Војске Србије са Кфором, саопштено је данас.

Loading...

У саопштењу Министарства одбране наводи се да је Ђорђевић оценио да НАТО Војна канцеларија за везу у Београду представља важан канал комуникације између Србије и Команде Здружених снага у Напуљу по питањима војне сарадње са алијансом.

– Посебно ценимо проактиван приступ и иницијативу Канцеларије у продубљивању сарадње у областима у којима је она већ успостављена – рекао је министар и подсетио да је у складу са Презентационим документом за приступање Програму ПзМ, Србија промовисала Центар АБХО у Крушевцу као национални капацитет који се може ставити на располагање за регионалне и шире међународне потребе.

Бригадни генерал Маринели је изнео позитивне утиске након посете Центру АБХО у Крушевцу и истакао да ће његова Канцеларија дати пуну подршку развоју Центра под окриљем заједнице Партнерских центара за обуку и образовање.

Такође, истакао је подршку коју НАТО пружа развоју капацитета Техничко-ремонтног завода Крагујевац кроз НАТО/ПзМ Поверенички фонд за решавање питања вишка убојних средстава.

 Извор: Интермагазин
Loading...
loading...
loading...