loading...
Издвајамо Србија

Заменик тужиоца тражи суђење за сведока јер лаже у корист оптуженог сина Жељка Митровића

Жељко Митровић (Фото: Јутјуб)

Тужилаштво, на суђењу Александру Митровићу за удес, изнело озбиљне оптужбе

Заменик тужиоца Милена Божовић оптужила је у четвртак на суђењу Александру Митровићу у Првом основном суду у Београду сведока Мину Митић Лазаревић да лаже.

Због тога је затражила од суда да се направи одвојени записник о њеном сведочењу, како би се против Мине Митић Лазаревић покренуо кривични поступак, јер је, како каже тужилац, починила кривично дело давање лажног исказа.

На ово су реаговали Митровићеви адвокати и затражили изузеће заменика тужиоца, јер сматрају да је овај њен потез директан и незаконит притисак на сведока. Сада је поступак против сина власника “Пинка” Жељка Митровића, којем се суди због несреће у којој је погинула девојка Андреа Бојанић, прекинут док се списи предмета не доставе Првом основном тужиоцу.

Мина Митић Лазаревић испричала је да је кроз прозор кухиње на четвртом спрату зграде видела несрећу.

– На острву које дели улицу стајала је група од десетак пешака и чекала да се упали зелено – казала је Мина Лазаревић. – Видела сам поред њих девојку у белим панталонама и белој мајици на бретеле, која је стајала на самом крају острва. Било је црвено светло и она је кренула да прелази улицу. Нисам видела ударац, јер сам баш у том тренутку померила главу.
Није била у белом

Андреин очух и заступник мајке адвокат Саша Петровић казао је да Андреа није била у белим панталонама и мајици на бретеле и да сведок у вези с тим лаже.

– На разделном острву није било пешака који су стајали, нити је било других возила. То је утврђено доказним материјалом – казала је тужилац Милена Божовић.

 

Извор:Новости.рс

loading...