Србија

ЗАПАД припрема нереде у Републици Српској!

Демонстрације (фото:Јутјуб)

Премиjер Aлександар Вучић упутио jе данас апел грађанима, али пре свега политичким актерима у Републици Српскоj да сачуваjу мир и клоне се било каквих сукоба, с обзиром да су безнедносне службе Србиjе дошле до података о могућим нередима у Бањалуци током наjављеног протеста у суботу.

Било би опасно да политички протести у Бањалуци прерасту у нешто друго, што могу да изазову групе на коjе државне структуре немаjу утицаj, рекао jе Вучић на ванредноj конференциjи за медиjе у Влади Србиjе.

„Mолим све представнике политичког живота у РС да са пуном одговорносху сагледаjу будућност РС, да добро разумеjу да би било каквим немирима и физичким обрачунима и сукобима био доведен у питање опстанак РС, али би и Србиjа била доведена у тешку ситуациjу“, рекао jе премиjер.

Oн jе рекао да jе jуче обавио разговоре са Милорадом Додиком, председником РС и чланом Председништва БиХ Mладеном Иванићем, као и са Mладеном Босићем, а у складу са Деjтонским мировним споразумом, са чињеницом да Србиjа жели пуну стабилност БИХ и РС, те изразио забринутост Србиjе због информациjа до коjих су наши обавештаjни кругови дошли, да jе могуће да дође до немира у Бањалуци.

„Замолио сам их само да у суботу све прође у миру, да не дође ни до каквих сукоба“, истакао је Вучић.

Извор:интермагазин

Loading...
loading...
Loading...