Издвајамо Србија

ЗБОГОМ ЛЕГЕНДО: Преминуо је велики Бата Живојиновић!

Један од највећих глумаца југословенске и српске филмске сцене Велимир Бата Живојиновић, преминуо је данас у Београду у 83. години.

Loading...

Глумац Велимир Бата Живојиновић преминуо је синоћ у 22:45 сати у болници Свети Сава у Београду, сазнају „Новости“.

Који дан пре васкршњих и првомајских празника, здравље Бате Живојиновића нагло се погоршало. Упућен је у болницу „Свети Сава“, где су га лекари ове болнице, после тешког можданог удара, пре четири године, придигли, и после опоравка у Селтерс бањи проценили да му је готово исто тако лековита кућна нега. И, заиста, опоравио се у том породичном гнезду које је свијао са његовом Лулом, окружен успоменама, фотографијама деце и унука, за које је посебно био везан, али и они за њега. Храбриле су га и посете блиских пријатеља и колега. А последње су биле Драгана Гаге Николића и Драгана Бјелогрлића. Био је под свакодневним надзором лекарског тима.

Пре овог можданог удара, Бати је 2006. попустило срце. Била је то година после оптужби да му је син Миљко један од оних из „стечајне мафије“. Уследили су притисци, сведочења… Сударао се Бата са дотад невиђеном харангом на његовог сина.

Тако је почело урушавање Батиног здравља. Срчани, а потом мождани удар, па гангрена коју је покушавао да излечи на Куби. И све би, после овог лечења, могуће је, било на здравље, да се Бата 2014. године није повредио на снимању филма „Лед“. То је, верују лекари, „пресекло“ добијену противгангренозну терапију. Болест је подмукло напредовала – до ових дана, када је стручни тим кардиоваскуларне болнице „Дедиње“, уз сагласност породице, одлучио, крајем протекле недеље, да Бати ампутира део леве ноге и покуша да му продужи живот.

 

Извор: novosti.rs

Loading...
loading...
loading...