Издвајамо Србија

9. Јун 1999. године: Дан кад су СРБИМА отели КОСОВО!

Нато-Србија (фото:пиззап)

У Куманову је 9. јуна 1999. године потписан споразум о повлачењу српске војске и полиције са Косова и Метохије, који је довео до прогона и етничког чишћења Срба.

Loading...

Потписе на Споразум ставили су генерали Војске Југославије Светозар Марјановић и Обрад Стевановић, а у име „мировњака“ генерал Мајк Џексон, који је предводио и пратио распоређивање моторизованих и пешадијских снага земаља чланица НАТО-а.

Споразумом је било предвиђено да снаге Кфора на територији Косова и Метохије првенствено надзиру повлачење српске војске и полиције, а рок за извршење тог налога био је 11 дана или, најкасније, до 20. јуна у поноћ.

Хавијер Солана, генерални секретар НАТО-а, изјавио је те ноћи да је то „велики дан за НАТО и што је још важније – и за народ Косова“.

Од тада до данас са Косова и Метохије збрисано је више стотина села настањених искључиво Србима и Црногорцима. Ништа боље нису прошли ни Хрвати ни Бошњаци.

Протерано је 250.000 Срба, опљачкано, порушено и спаљено неколико хиљада српских кућа, стотинак цркава и манастира, затрпана су и оскрнављена гробља у свим опустошеним српским селима. Највећи „успех“ такозваних мировњака је прогон српске интелигенције, ђака и професора из свих урбаних средина, прогон Приштинског универзитета, српског здравства и науке и спаљивање српских књига у Приштини, Урошевцу, Призрену…

У присуству војника из Велике Британије у Приштини је српство сведено на свега десетак старица – штићеница Дома за старе, и неколико Српкиња из мешовитих бракова. У њиховом присуству убијено је 14 српских жетелаца у Старом Грацку код Липљана, подметнуто десет килограма разорног ТНТ експлозива под аутобус Нишекспреса у селу Ливадице, код Подујева, убијено и киднаповано више стотина угледних Срба у Приштини.

Апсурдно данас звуче Џексонове речи, изговорене свега три месеца после уласка НАТО-а на Космет, да су „Албанци разоружани, а Косово и Метохија демилитаризовани“.

Данас је на Косову, према званичним полицијским подацима, у приватном поседу више од 500.000 дугих цеви.

Косово је у њиховом присуству постало стециште и упориште муџахедина, босова организованог криминала, епиценатар трговине белим робљем, дрогом, оружјем…

Од терориста праве војску

Учинак Кфора се огледа и у стварању и наоружавању Косовских безбедносних снага, чијих 95 одсто људства чине бивши припадници терористичке ОВК.

Те и такве безбедносне снаге поседују све врсте лаког наоружања, чак и хеликоптере, допремљене из Хрватске, Немачке и Турске.
Супротно одредбама споразума из Куманова, војна мировна мисија данас је постала војна сила која посредством инструктора, официра из НАТО-а, обучава и спрема припаднике КБС-а за „оружане снаге Косова“.

 

Извор:Vesti-onlajn

Loading...
loading...
loading...