loading...
Издвајамо Србија

АНТИСРПСКА ВЛАДА: Вучић на власт доводи Зукорлића, Пастора, Халимија и Чедомира Јовановића!

Парламентарна расправа о избору нове владе Србије коју ће да предводи Александар Вучић требало би да почне 1. јула.

Према информацијама, премијер је „заокружио“ у свом календару да тог дана пред посланицима изнесе експозе за четворогодишњи мандат и да предложи нови министарски тим.

Жустра полемика могла би да потраје и два дана, али ће дефинитивно цео посао, закључно са полагањем заклетве министара пред Скупштином, бити завршен до 3. јула.

Тај датум је јуче зацртао и мандатар Вучић најавивши да ће тог дана, после избора Владе, отпутовати у Париз где ће учествовати на међународној конференцији на којој ће говорити и остали европски званичници:

– Све ће бити готово пре 3. јула. Влада ће у Скупштини Србије добити више него довољну већину.

Према информацијама, он би требало већ сутра да закаже нови круг консултација са странкама које су изразиле спремност да учествују у раду будуће владајуће већине.

Поред коалиционог споразума са СВМ, очекује се да лидер СНС брзо зацементира и договор са досадашњим партнерима из СПС, који ће, по свему судећи, имати представнике и у новом кабинету.

Лидер социјалиста Ивица Дачић потврдио је јуче да очекује Вучићев позив на други круг разговора:

– Спремни смо да наставимо сарадњу са СНС јер је то у интересу грађана Србије и политичке стабилности у земљи. О кадровским решењима и расподели ресора још нисмо разговарали јер је првенствено на мандатару да одабере свој тим.

Балинт Пастор, шеф посланика СВМ, каже да они очекују да се у наредном кругу преговора са премијером конкретизује коалициони споразум:

– Нећемо имати министре, али смо заинтересовани да наши људи учествују у раду ресора пољопривреде, здравства, инфраструктуре и просвете.

Очекује се да део владајуће коалиције буде и БДЗ Муамера Зукорлића, ПДД Ризе Халимија, а Вучић ће још једном разговарати и са лидером ЛДП Чедомиром Јовановићем.

 

Извор:Вечерње новости

loading...