loading...
Издвајамо Русија Свет

БРИТАНСКИ БИ-БИ-СИ УПОЗОРАВА: Владимир Путин покушава да уништи ЕУ

Владимир Путин (фото: ЈуТјуб)

Британска телевизија Би-Би-Си је објавила снимак у којем се поставља питање да ли председник Русије Владимир Путин покушава да уништи ЕУ и дестабилизује ситуацију у Европи путем хибридног рата. У материјалу се, међутим, не наводе никакви докази о делатности Кремља у ЕУ.

Земље-дужници, избеглице, терористи — ко се још налази на списку главних претњи ЕУ? Наравно, Владимир Путин!

Новинари Би-Би-Сија дали су свој допринос у истраживању о томе да ли Владимир Путин у суштини покушава да уништити ЕУ.

„Да ли Владимир Путин води хибридни рат? За шта га оптужују? За информациони рат. За сајбер нападе. У 2007. години због сајбер напада неколико ’ужасних‘ сати практично је престала да функционише мала балтичка држава Естонија. Нема никаквих конкретних доказа. Употреба хибридних метода вођења рата се не може доказати“, наводи се у материјалу британске телевизије.

Би-Би-Си упозорава да Русија води хибридни рат. За оне који желе шире да сагледају на ту ситуацију РТ је снимио мало другачији прилог.

Да ли Владимир Путин покушава да дестабилизује свет хибридним ратом?
Хибридни рат је термин који се може применити за описивање било које форме агресије, осим директне инвазије.
Критичари Путина сматрају да на тај начин он себи крчи пут ка светској хегемонији.
За шта га оптужују?
Борбени морски сисари
Русија намерава да издвоји 25.000 долара за куповину 5 борбених делфина. Да ли ће они бити искоришћени за постављање експлозивних уређаја на бродове САД и ЕУ? О том питању Москва ћути.

Диверзије на телевизијске торњеве

У Шведској су ове године на неколико „страшних“ часова становници више од 80.000 домаћинства били лишени могућности да гледају телевизију након пада телекомуникационог торња, што је, према претпоставкама, био резултат рада руских диверзаната. Неки су за рушење оптужили Кремљ, али истрага то није могла да докаже.

Тајне борбене групе

Можда Русија користи курсеве самоодбране у Немачкој како би обучила војску састављену од „спавача“ који муњевито могу да буду доведени у стање борбене готовости?

То да се неки Руси баве борилачким вештинама је неоспорна чињеница. Међутим, за шта се они припремају — за распиривање народних протеста, кршење демократских процеса и пропаганду недемократских идеја?

Оружје Кремља против канцеларке Ангеле Меркел. Кажу да оно постоји. Међутим, за ове тврдње за сада нема доказа.
Извор: rs.sputniknews.com

loading...