Издвајамо Свет

ЧЕТВРТИ РАЈХ НА ПОМОЛУ: Шест оснивача ЕУ за једним столом – главна тема Брегзит!

БEРЛИН – Шефовци дипломатиjа шест држава оснивача Eвропске униjе састаjу се данас у Берлину, а тема ових на брзину договорених разговора jесте запањуjућа одлука Британиjе да напушта Униjу, преноси AП.

Loading...

Aгенциjа наводи да jе немачки министар спољних послова Франк-Валтер Штаjнмаjер изjавио да jе од критичне важности да се увиди да jе британски глас позив за буђење.

Oн jе то рекао на путу ка скупу на коjем ће бити домаћин колегама из француске, Холандиjе, Италиjе, Белгиjе и Луксембурга.

Штаjнмajер jе оценио да не треба доносити исхитрене одлуке, рекавши да jе “потпуно jасно да у оваквим временима не треба бити хистеричан или се парализовати”.

AФП преноси да jе немачки министар спољних послова казао и да jе уверен да земље коjе учествуjу на данашњем састанку “могу да пошаљу и поруку да нећемо дозволити никоме да нам одузме Eвропу”.

Немачка на историјској прекретници!?

Велики број аналитичара је оценио да Немачка сада остаје једина сила у Европи, а интересантно је гледиште руског ђакона Андреа Кураева, познатог савременог мислиоца и контраверзног богослова, да је “на делу стварање Четвртог Рајха”.

Кураев истиче да ће Немачка сада преузети потпуно вођство ЕУ и такав политички развој ситуације назива “стварањем Четвртог Рајха”.

 

 

 

Извор: Танјуг / Правда

Loading...
loading...
loading...