loading...
Издвајамо Русија

ЧОВЕК ПРЕ СВЕГА – Путин за Си-Ен-Ен: Било би добро побољшати односе са САД

Путин (фото:ЈуТјуб)

Председник Русије Владимир Путин изјавио је данас да би за безбедност света било добро да се побољшају односи са САД.

Путин је разговарао на панелу на Економском форуму у Санкт Петербургу са новинаром Си-Ен-Ена Фаридом Закаријом.

Поред Путина, на панелу су учествовали и премијер Италије Матео Ренци и председник Казахстана Нурсултан Назарбајев.

Одговарајући на питање о томе како види Доналда Трампа, Путин је рекао да је он бистар, али да нема намеру да се меша у унутрашњу политику других држава.

На питање зашто је хвалио Трампа у медијима, назвавши га „талентованим“ и „другачијим“, Путин је одбацио те наводе, рекавши да су му речи о вероватном републиканском кандидату извучене из контекста.

„Господин Трамп каже да је спреман да потпуно обнови руско-америчке односе. Шта је ту лоше?!“, рекао је руски председник.

Новинар Си-Ен-Ена Фарид Закарија је прочитао вест у којој је пренето да је Путин Трампа оценио као „бриљантног“, „изванредног“ и „талентованог“ и упитао шта га је навело да то изјави и да ли и даље стоји иза тог мишљења.

Путин је рекао Закарији да је „променио значење“ његових изјава, на шта му је новинар одговорио да се позвао на превод вести коју је објавио Интерфакс.

Само сам рекао да је бистар, зар то није тачно?“, упитао је председник Русије.

„Нисам рекао ништа више од тога о њему“, закључио је Путин.

Коментаришући најизвеснију кандидаткињу демократа за председницу САД Хилари Клинтон, Путин каже да није много пута директно сарађивао са њом, али да министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров јесте.

„Она вероватно има сопствено виђење америчко-руских односа“, сматра Путин.

Додао је да је видео много људи који се промене кад освоје одређену функцију и да када имају другачије одговорности другачије и размишљају.

„Москва се нада да ће осећај одговорности допринети сигурнијем свету и бољој сарадњи између Сједињених Америчких Држава и Русије“, навео је руски председник.

Путин се такође осврнуо на односе са Европском унијом и њеним државама-чланицама и позвао на подизање односа са европским лидерима на виши ниво.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com

loading...