Издвајамо Србија

ЈУНАК НИЈЕ ЗАБОРАВЉЕН: У Новом Саду освануо мурал посвећен пилоту Омеру Мехићу! (ФОТО)

loading...

НОВИ САД – Новосађани су поред шеталишта коме су дали име Омера Мехића, овог пута поново одали почаст погинулом пилоту.

Уз подршку и сарадњу са колегама са војног аеродрома Батајница у улици Париске комуне освануо је мурал са ликом пилота Омера Мехића.

Председник Србије Томислав Николић уручио је 7. маја 2015. године супрузи настрадалог пилота Омера Мехића, Славици Мехић, Златну медаљу за храброст „Милош Обилић“. Образложење о одликовању Мехића прочитао је председник Комисије за доделу одликовања Оливер Антић који је рекао да су за Мехића пријатељи, колеге и познаници имали само речи хвале.

Мајор авијације Омер Мехић настардао је приликом пада војног хеликоптера који се срушио недалеко од аеродрома Никола Тесла у Сурчину приликом спасилачке акције. У спасилачкој акцији настрадало је шест особа и беба од пет дана.

У највећој хеликоптерској трагедији у Србији од 1996. године погинули су беба стара пет дана из породице Адемовић, мајор Омер Мехић, капетан Милован Ðукарић, заставници Небојша Драјић и Иван Миладиновић, анестезиолог Џевад Љајић, иначе рођак министра Расима Љајића, и техничар Мирослав Веселиновић из Новог Пазара.

 

Извор: Курир

Loading...
loading...
loading...