loading...
Издвајамо Русија

ЛУКАШЕНКО: Русија и Белорусија ће адекватно одговорити НАТО пакту ако то затреба!

Александар Лукашенко (фото:ЈуТјуб)

Белорусија и Русија ће адекватно одговорити на јачањe НАТО-a на границама Уније, изјавио је у уторак у Минску белоруски председник Александар Лукашенко.

«Руси често кажу да су НАТО контингенти распоређени на границама Руске Федерације, али се треба нагласити да су, пре свега, распоређени на нашим границама, границама Беларусије. Ми то видимо и предузимамо одговарајуће мере без много буке», рекао је Лукашенко на састанку шефова делегација.

«Видим да и руска влада данас функционише на исти начин ка западу, имајући у виду да имамо заједничку групу снага на западу, које обезбеђују сигурност наше Отаџбине — Русије и Белорусије», наставио је белоруски лидер.

Он је истакао да је у основи ове групе део Белоруске војске. «У случају сукоба, они су први који улазе у бој», — рекао је он.

Лукашенко је нагласио да Минск то не крије ни од «западних колега, ни од партнера, а ни од супарника». «Они знају за наше споразуме са Русијом», рекао је Лукашенко.

Председник је истакао да је Белорусија увек била иницијатор интеграционих процеса у бившем Совјетском Савезу и залагала се за зближавање република бившег Совјетског Савеза, узимајући у обзир принцип неповредивости њихове независности.

«Ако због одређених претензија у појединим државама, следимо и друге принципе, онда никада нећемо наћи пут сарадње између република; а између нас ће настати, као што је то сада у Украјини и другим деловима, чарке, сукоби, и не дај Боже, чак и рат… Све је у нашим рукама, нема потребе да мудрујемо, да лажемо наш народ: ако желимо да будемо заједно, увек ћемо бити», рекао је Лукашенко.

 

Извор: srb.news-front.info

loading...