Издвајамо Србија

МОРА КОД ШЕФА ПО ЗАДАТКЕ: Ево где Вучић иде, чим се формира влада…

loading...

БРИСЕЛ– Европска унија очекује да новоименовани премијер Србије дође у Брисел оног тренутка када Влада у Београду буде формирана, речено је Танјугу у Бриселу.

„Очекујемо посету премијера Србије у тренутку када се влада формира и положи заклетву”, изјавила је за Агенцију Танјуг портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчић у одговору на питање да ли је посета Александра Вучића Бриселу планирана, па отказана.

У седишту Европске комисије за Танјуг додатно кажу да су редовни контакти са српским званичницима у току, али да званична посета премијера може бити организована и најављена тек пошто се формира Влада у Београду.

Дипломатски извори у Бриселу објашњавају да је Србија прошла кроз изборни период и да постоји много тема о којима о којима би сада требало да се разговара, између осталог и о наставку дијалога са Приштином.

„Очекујемо да Србија формира владу и да се настави рад на нашој заједничкој агенди”, наводе у Европској комисији.

Када су у питању даљи кораци Србије у процесу евроинтеграција, у Бриселу је за 22. јун планиран састанак Савета за примену Споразума о стабилизацији и асоцијацији (ША).

Из Савета ЕУ кажу да још нема званичних информација о могућем заказивању конференције на којој би била отворена поглавља 23, 24 и 5

Понавља се да се рад на испуњавању услова за отварање ових поглавља и даље наставља у надлежним телима ЕУ.

 

Извор: Политика

Loading...
loading...
loading...