loading...
Издвајамо Русија Свет

ОТВОРЕНО ПИСМО НЕМАЦА АНГЕЛИ МЕРКЕЛ: Желимо Русе и Путина за пријатеље

Владимир Путин и Ангела Меркел (фото:Јутјуб)

Немачки активисти за људска права упутили су отворено писмо канцеларки Ангели Меркел позивајући је да предузме кораке ради побољшања односа са Русијом.

Писмо које ће бити објављено у среду у немачким медијима, на дан немачке инвазије на СССР у Другом светском рату, потписало је више од 100 јавних личности и политичара.

Писмо је иницирала Међународна асоцијација адвоката против нуклеарног наоружања /ИАЛАНА/.

“Морамо коначно да научимо лекцију овог ужасног рата зарад бољих односа Немачке и Русије”, наводи се у писму и додаје да политика сарадње са Русијом представља перспективу за мирну будућност Европе.

Аутори писма истичу да су руска уметност и култура део европске културе и да то може да послужи као основа за пријатељске односе две земље.

“На овај важан историјски дан, 22. јун 2016. године, желимо да поручимо канцеларки Ангели Меркел и Влади: Само политика сарадње са Русијом и политика решавања сукоба и премошћавања разлика на основу међународног права нуди перспективу мирне европске будућности”, наводи се у писму, пренео је ТАСС.

У писму се, такође, подсећа на споразум Русија-НАТО према коме се Алијанса обавезала да ће се уздржати од дугорочног распоређивања снага у источној Европи.

“Сви потписници тог споразума истакли су да нису непријатељи и да је безбедност свих земаља евроатлантске заједнице недељива. Важно је вратити се тим основама и окончати политику економских санкција”, истиче се у писму.

 

 

Извор: vesti-online.com