loading...
Издвајамо Свет

ОВО ЈЕ ТАЈНИ ПРОЈЕКАТ АНГЕЛЕ МЕРКЕЛ: Матирани и шокирани САД, Пољска и Украјина!

Ангела Меркел (фото:ЈуТјуб)

Иако многи верују да је Русима најлакше да само покосе западни антируски фронт и униште антируске снаге, Руси се заправо користе озбиљном дипломатијом како би спречили трећи покушај употребе Европљана против Русије.

Овако нешто је могуће постићи само кроз правилно разумевање европске логике и размишљања.

Истина је да је европска политика заснована само на новцу, док је руска политика заснована на срцу. Тога је свестан и руски председник Владимир Путин.

Руски медији су изненада открили да европски медији већ неколико месеци пишу о пројекту Северни ток 2, упркос јаком притиску од стране САД. Пројекат у највећој мери подржава немачка канцеларка Ангела Меркел, која је навела да је циљ пројекта чисто комерцијалан, а не политички, открива “Политруссиа.цом”

Поред тога, Меркелова се састала са словачким премијером Робертом Фиком, који се до сада противио новом цевоводу и који је желео да забрани његову изградњу. Медији наводе да је немачка канцеларка обећала Словачкој компензацију за смањени проток гаса ако подржи Северни ток 2.

Последња тачка отпора остаје Пољска, која с правом сумња да ће након покретања пројекта морати да купује гас од Немачке по скупој цени. Варшава се званично и даље противи овом пројекту иако је отпочела преговоре са немачком компанијом БАСФ, која има деонице Северног тока 2.

Пољска жели да купује 11 милијарди кубних метара гаса годишње са попустом, али тај гас ће јој се достављати преко Северног тока 2 ком се Пољска жестоко противи. Случајност? Не, Пољаци само желе да замене своју подршку за попуст на гас. Као што се може видети из приложеног, новац побеђује русофобију.

Најновија изјава немачког министра спољних послова, који се противио вежбама НАТО-а на граници са Русијом, такође је показатељ тога да су Немци схватили да од сукоба са Русијом неће ништа добити.

Ако све прође по плану, главна жртва еуфорије Берлина ће бити Кијев који ће изгубити милијарде долара због смањеног протока гаса. Украјина ће на овај начин изгубити једино средство којим уцењује Европу и неће више бити толико занимљива Американцима.

Мајдан су организовали Американци како би увукли Русију у рат са Европом и како би на Криму могла да се успостави НАТО база, а чиме би се створила прилика да се Европа одсече од руског гаса. Међутим, Американци нису заузели Крим, рата са Европом није било, а сада ће и Украјина као последња прилика за одсецање Русије од Европе пасти у воду.

 

Извор:Wебтрибуне.рс

loading...