loading...
Издвајамо Србија

ПОЛИЦИЈА ХАПСИ ЧЕДУ, ДИНКИЋА И ЖИВКОВИЋА: “Бенд ЧДЗ” ће ускоро да свира у ћорци!

Бивши министар финансија и лидер УРС Млађан Динкић, некадашњи премијер и председник Нове странке Зоран Живковић, шеф ЛДП Чедомир Јовановић и његова супруга Јелена у озбиљном су проблему са законом и лако би могло да се деси да ускоро буду ухапшени, потврђено је Информеру у више извора у тужилаштву и полицији!

Како сазнајемо, истражитељи су привели крају истрагу три велика корупционашка случаја – „Национална штедионица“, „Утаја пореза“ и „Жито“ – у којима су главни актери Динкић, Живковић и Јовановићи.

Надлежни су, тврде наши извори, дошли до нових доказа који недвосмислено указују на то да је држава у овим случајевима оштећена за десетине милиона евра!

Кључни докази

Динкић се терети за сумњиво оснивање и приватизацију Националне штедионице, као и за штетну продају ексклузивног пословног простора Завода за обрачуна и плаћање (ЗОП) банкама и фирмама у власништву тајкуна Мирослава Мишковића, Вука Хамовић и Војина Лазаревића.

Живковић је под основаном сумњом да је утајио 18 милиона динара пореза преко фирме „Емпреса“, у којој је био сувласник. Коначно, Чедомир и Јелена Јовановић сумњиче се за прање пара, утају пореза и нестанак чак 6.767 тона државне пшенице из робних резерви.

Према речима наших саговорника, епилог ових афера може да се очекује брзо, већ за неколико недеља.

– Дошло се до кључних доказа који су недостајали свих ових година, а који јасно указују на сумњу да су Динкић, Живковић и Јовановићеви били главни актери у махинацијама којима је држава оштећена за најмање неколико десетина милиона евра. Коначно имамо нешто опипљиво… Ништа конкретније не могу да кажем због интереса истраге, али прва привођења могу бити већ за коју недељу – преноси наш извор, високопозиционирани функционер упућен у ове случајеве.

Очекивано, никакав коментар јуче нисмо добили ни од Јовановића, ни од Динкића, ни од Живковића. На другој страни, Данило Шуковић, бивши члан Савета за борбу против корупције, оцењује да Србија има лоше искуство са „великим истрагама“.

 

Извор:Информер

loading...