loading...
Издвајамо Русија

ПУТИН: Решење проблема светске економије захтева заједничку акцију

Путин на отварању самита Русија-АСЕАН у Сочију (Фото: kremlin.ru)

Путин сматра да изазови који стоје пред светском економијом траже усаглашавање акција ради стабилног и уравнотеженог раста.

„На светску економију све већи утицај имају политички и социјални фактора, док изазови који стоје пред њом траже усаглашавање акција ради стабилног и уравнотеженог раста“, изјавио је руски председник током поздравног говора учесницима и гостима предстојећег Петербуршког међународног економског форума, који је објављен на сајту Форума.
„Потребно је заједно тражити додатне стимулансе развоја, боље реализовати привредни, научно-технички, иновациони потенцијал земље и интеграционих структура, благовремено реаговати на промену конјунктуре тржишта и приметну трансформацију глобалног технолошког поретка“, наводи се у саопштењу председника.
Шеф руске државе је навео да из године у годину Форум постаје све утицајнији.

Петербушки форум ће помоћи расту руске и светске економије
Путин је у свом говору пред учесницима Петербуршког међународног економског форума рекао је да ће рад форума омогућити пораст економије, како у Русији тако и у свету.
„Сигуран сам да препоруке и договори до којих се дође током форума послужити оздрављењу и порасту руске и светске економије. Они ће омогућити даљи развој равноправне међународне сарадње у најразличитијим областима, покретање узајамно корисних перспективних пројеката“, рекао је руски председник.
Међународни економски форум биће одржан од 16. до 18. јуна.
Извор: rs.sputniknews.com

loading...