Издвајамо Русија

ПУТИН РУШИ РЕЈТИНГ ДИЗНИЛЕНДУ: Руски председник подржао пројекат “Магични свет Русије”

Председник Русије Владимир Путин подржао је пројекат у региону Калуге, вредан око четири милијарде долара, сличан америчком „Дизниленду”.

Планирано је да се пројекат, назван „Магични свет Русије”, гради на граници региона Калуга и Московске области и он ће се састојати од неколико зона – интерактивне, хотела и аква-парка који ће бити, како пишу руски медији „највећи на свету”.

Магични свет Русије (Фото:Ју тјуб)
Магични свет Русије (Фото:Ју тјуб)

Регион је компанији, која је добила уговор за изградњу, одобрио коришћење 220 хектара земљишта, а инвеститорима неће бити потребно учешће државе у пројекту јер већ имају потребну суму новца, четири милијарде долара, али ће им подршка председника Путина, рекао је гувернер Калушке области Анатолиј Артамонов, улити додатно поверење.

Овај пројекат одржив је, према речима Артамонова, и због чињенице да се у регион слива све већи број туриста, који је у протекле три године више него удвостручен.

Још један велики забавни парк, сличан „Дизниленду”, гради се на југу Москве и зове се „Острво маште”. Он ће бити изграђен на комплексу површине 264.000 квадратних метара, а оно што га издваја од сличних паркова широм света јесте то што ће у потпуности бити наткривен и висок 75 метара што одговара висини зграде од 25 спратова.

И „Острво маште” биће подељено на тематске целине – за забаву и разоноду, тематску зону и велики подземни паркинг. Овај парк би требало да буде изграђен у наредне две године, а захваљујући приватним инвеститорима биће издвојена сума од 1,5 милијарди долара.

 

Извор: Политика

loading...
Loading...