loading...
Издвајамо Русија

ПУТИН СЕ СМЕЈЕ БРИТАНЦИМА: Како 200 Руса може да пребије више хиљада Енглеза?

Руски председник Владимир Путин осудио је данас хулиганско насиље на Европском фудбалском првенству у Француској, и упитао се иронично „како 200 Руса могу да пребију хиљаде Енглеза“.

„Насиље руских и енглеских навијача је будалаштина. Сад кад сам то рекао, морам да кажем и да не разумем како 200 наших навијача може да пребије неколико хиљада Енглеза. Мислим да се више пажње придаје тучама навијача, а мање фудбалу. Жао ми је што је тако“, рекао је Путин на економском форуму у Санкт Петербургу.

Руски председник је позвао и француске власти да закон примењују једнако на све умешане у насиље.

„Приступ органа власти би требало да буде исти за све изгреднике“, рекао је Путин.

Руске власти су последњих дана критиковале хапшење руских навијача, нарочито оних ухапшених у близини Кана.

У тучи навијача прошле суботе у Марсељу између Руса и Енглеза повређено је 35 особа, од којих су скоро сви Британци. Међу њима је и двоје теже повређених.

Француске власти су у уторак у Кану ухапсиле 43 особе. То је изазвало дипломатске тензије са Москвом, а министар спољних послова Русије Сергеј Лавров оценио је да је то апсолутно неприхватљиво.

У четвртак је троје руских хулигана осуђено на затворске казне од годину дана, годину и по и две године. Они су одмах прослеђени на издржавање казне.

Кривични суд у Марсељу је од почетка Еура осудио још деветоро људи: шест Енглеза, два Француза и једног Аустријанца на казне од месец дана до годину дана затвора.

 

Извор:Курир