loading...
Издвајамо Русија Србија

ПУТИН ЗАПРЕТИО ЕРДОГАНУ : Не дирај Србију и Републику Српску!

На иницијативу руске стране Председник Руске Федерације Владимир Путин разговараће данас телефоном са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом изјавио је портпалор  Кремља Димитриј Песков.Тема разговора биће сигурно случај о обореном руском авиону којег су оборили Турци.Како сазнајемо из домаћих медија Владимир Путин ће упозорити да се Ердоган не меша политику Балкана,зато што је то руска интересна зона.Када се каже Балкан пре свега се мисли на Србију,Републику Српску,Црну Гору и Македонију.

Подестимо односи Анкаре у Москве су захладнели после обарања руског авиона.Ердоган се у писму Путину извинио,и показао жељу да изглади односе са Москвом.

Оно што је сигурно је да Путин неће тек тако прећи преко свега.Русија је увела санкције Турској које су јој нанеле много више штете него што би то могле бомбе и ракете.

Аналитичари се слажу да се Ердогану не сме веровати и да се извинуо зато што мора а не зато што жели.Ердоган је свестан да је остао без савезника,САД све више подржавају Курде,Немачка је признала геноцид над Јерменима а земље ЕУ све то подржале,ти гестови од стране ЕУ и САД уопште се не свиђају Ердогану.

 

 

 

Извор: СРБИЈА ЈАВЉА