loading...
Издвајамо Свет

РОТШИЛДИ ПОСЛАЛИ ПРЕТЕЋЕ ПИСМО ЈАВНОСТИ: Британија мора остати у Европској Унији!

Џејкоб Ротшилд ( фото:Јутјуб)

Лорд Ротшилд је ургирао на британску јавност да гласа за останак Велике Британије у Европској унији, пославши отворено претеће писмо Тхе Тимес-у.

Ротшилд је у свом писму рекао да британска јавност не би требало да „ризикује угрожавање тренутно добре ситуације у држави“ и указао на то да је европским државама „боље да су заједно“.

Ротшилд, који председава фондом за улагања РИТ Капитал Партнерс, направио је паралелу са својим породичним предузећем које је настало тако што су петорица браће успоставила „први прави међународни банкарски систем“ који је деловао из Лондона, Париза, Беча, Напуља и Франкфурта крајем 18. века.

„Браћа су радила заједно, делили информације и идеје и саградили невероватно предузеће које делује ван свих граница и култура“, рекао је он. „Фондација Европске економске заједнице (ЕЕЦ) је заснована на сличним принципима, а то је да смо сви јачи када смо заједно“.

Ротшилд је такође алудирао на бројне веће независне институције, укључујући ММФ, Организација за економску сарадњу и развој (ОЕЦД) и Банку Енглеске, које су такође упозориле да не треба изаћи из ЕУ јер би се британска економија урушила.

ОЕЦД је навела да би британски БДП пао за више од 3% у случају изласка Велике Британије из ЕУ као и да би били угрожени британска економска динамика и продуктивност.

Ротшилд је коментаришући спољну политику рекао да живимо у време када је „међународни ред заснован на сарадњи кључан за просперитет и сигурност“.

„Тренутно смо стални члан Савета безбедности УН и веома смо важни за Г8 и Комонвелт. Међутим, изласком из ЕУ бисмо угрозили своју дипломатију, одбрану, окружење и своје либерално-демократске вредности“, додао је он.

Он је такође истакао да би излазак Велике Британије из ЕУ могао да подстакне нови референдум у Шкотској за напуштање Велике Британије, што би додатно угрозило ову државу.

„Не видим ниједан добар разлог зашто би требало да прихватимо смањење наше улоге на светској сцени“, рекао је он.

 

Извор:Wебтрибуне.рс

loading...