Издвајамо Русија

РУСИ НЕ БРИНУ ЗА САНКЦИЈЕ – Иванов: Што касније нам укину санкције, то боље за нас

Шеф администрације Кремља Сергеј Иванов заложио се за очување режима санкција између Русије и западних земаља, јер то подстиче развој домаће производње.

У интервјуу телевизији „Русија“ Сергеј Иванов је изјавио да је најтежи период, повезан са увођењем санкција, Русија већ пребродила.

„Лично бих желео да санкције против нас остану што дуже, а не да се одмах укину. То је моје лично мишљење. Дуго смо говорили о диверзификацији економије… Знате пословицу: ‘Не би било среће да није помогла несрећа’. Управо то је овде одрадило свој посао“.

Развој економије

Шеф администрације Кремља је навео да „данас две трећине прихода руског буџета није од нафте” и назвао то највећим достигнућем.

„То је потпуно други квалитет”, уверен је Иванов.Он је за пажљивију формулацију од те да Русија више није на „нафтној игли”.

„Ми смо на том путу, рекао бих“, додао је он.

Иванов је навео пример низа индустријских грана, између осталог хемијске индустрије, чији годишњи раст је достигао 30-35 одсто, и у коју се улажу стране инвестиције.

„Тиме се треба поносити. Све то је захваљујући санкцијама“, сматра Иванов.

Шеф администрације Кремља је признао „да су санкције, наравно, нанеле прилично озбиљну штету, али је најгоре већ прошло“, изјавио је он.

„Захваљујући паметној политици Централне банке, не само да се инфлација смањује, већ златне резерве расту, резервни фонд и фонд националног благостања се нису смањили“, навео је Иванов.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com

loading...
Loading...