loading...
Издвајамо Русија Србија СРБИЈА ЈАВЉА

РУСКИ ЕКСПЕРТ: Срби су једини искрени савезници Русије на Балкану и у Европи

МОСКВА – Није тајна да је Србија последња тачка одбране Русије на Балкану, речи су којима свој текст отпочиње Јуриј Павловец, руски експерт за геополитику.

Он у свом ауторском тексту за Еурејзиа Дејли оцењује Србију као једину земљу на Балкану која није подлегла утицају Брисела и која још увек тежи Русији као савезнику.

Павловец анализира изјаву функционера Јединствене Русије, Сергеја Железњака, који је изјавио да ће “Русија преиспитати свој однос са Србијом, уколико се та земља дубље интегрише у ЕУ”.

Србија схвата да би Москва могла да реагује на даље интеграције Србије у ЕУ, али не одустаје од политике “седења на две столице”.

Премијер Александар Вучић, који је на изборима освојио велику већину, обећава да ће ЕУ интеграције Србије бити завршене до 2020. године, као и сарадња са НАТО алијансом, али да Србија неће бити члан НАТО-а, наводи Павловец.

Вучић истиче да ће учинити све да ЕУ интеграције Србије не шкоде савезништву са Русијом, подвлачи аутор.

За Запад, Београд је инструмент сузбијања утицаја Русије, те се у том смислу да очекивати скорије чланство Србије у Европској Унији, без обзира што постоје гласови у ЕУ који заговарају престанак примања нових чланица, наводи се у тексту.

Шта то значи за Србе? Године политичке нестабилности, урушавања српске економије и свих темеља на којима почива српски народ, пише Павловец.

 

 

Извор: Правда