loading...
Издвајамо Русија Свет

САВЕЗ ЗА БОЉУ БУДУЋНОСТ – Путин: Руско-кинески односи имају добре перспективе

Односи Русије и Кине имају добру основу за успешан развој и заснивају се на обостраним интересима, изјавио је у суботу руски председник Владимир Путин на састанку са примијером Кине Ли Кечјангом.

Руски лидер је нагласио да у основи билатералних односа лежи економија, али да се на тој бази гради партнерство и у другим правцима — на међународној арени, у сфери културе и образовања.

„Међутим, практично све на овај или онај начин има економску базу”, нагласио је Путин. Он је похвалио пажњу кинеских колега у тој сфери.

„Знамо колико је тежак рад у различитим правцима, какве напоре тражи израда конкретних пројеката, усаглашавање ставова, тражење равнотеже интереса. Ми и ви увек градимо односе узимајући у обзир обостране интересе, и успевамо у томе”, рекао је председник.

Путин је нагласио да односи Русије и Кине имају свеобухватно стратешко партнерство и „имају добре перспективе за будућност“.

„Кључ томе је основа која је раније била била изграђена, пре свега, наравно, у економској сфери, захваљајући напорима наших Влада — вашим напорима и председника Владе Русикке Федерације”, обратио се руски председник Ли Кечјангу.

 

 

Извор:  rs.sputniknews.com