Издвајамо Србија

ШЕШЕЉ: Чеда и Човић су директно умешани у Ђинђићево убиство!

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ тврди да су некадашњи лидери ДОС Чедомир Јовановић и Небојша Човић „директно умешани у убиство Зорана Ђинђића“. Шешељ је поручио да убијени премијер није заслужио да добије споменик у Београду, али да је заслужио да се сазна истина о његовом убиству.

Лидер радикала је изјавио да ни руководство ДС, чији је Ђинђић био председник у време атентата, није хтело да му диже споменик, јер је, како је рекао, знало у какве је све криминалне афере био својевремено умешан.

– Позивамо режим да истражи истину о његовом убиству. Нека се томе посвети. Видимо да неки од оних који су учествовали у ликвидацији Ђинђића чак претендују да уђу у владу. Прво Чедомир Јовановић треба да буде саслушан у вези са свим околностима које се односе на њега и за оно што имамо доказе да је наложио рушење куће у Шилеровој како би се сакрили сви трагови кад је реч о томе ко је тамо долазио – рекао је Шешељ.

Према речима лидера СРС, постоји страна, али и политичка позадина убиства.

– Aктуелни режим као да се инати са ДС, који никад није ни хтео да подигне споменик Ђинђићу. Руководство ДС је најбоље знало у какве је све криминалне афере био својевремено умешан Ђинђић – тврди Шешељ.

Прозвани Јовановић јуче није одговарао на наше позиве, а Небојша Човић изнео је контраоптужбе да се Шешељ непосредно пре атентата намерно склонио у Хаг како би избегао лисице у Србији.

Заклети непријатељ

– Веома је интересантно и за проучавање то што се Шешељу даје овакав медијски простор кад се зна да је он био заклети Ђинђићев непријатељ, да је најавио убиство премијера и да је свесно побегао у Хаг, наводно добровољно. A исто тако је и Мири Марковић јавио кад да се склони. Интересантно је и то како он сада својом свакодневном причом покушава да скрене медијску пажњу на неке друге људе. Он је због својих тадашњих веза проценио да му је боље да буде у Хагу у затвору, а не у Србији, јер би готово сигурно био затворен после свега што се догодило 12. марта 2003. – тврди Човић.

Он каже и да више нема намеру да полемише на ову тему.

– Нека свој посао раде надлежни државни органи – поручио је Човић.

И Тадић бежао од споменика

Шешељ је рекао да се ни председник СДС Борис Тадић, који је после Ђинђића преузео лидерску функцију у ДС, није усуђивао да крене с иницијативом за подизање споменика убијеном премијеру.

 

Извор: Курир

loading...
Loading...