Издвајамо Србија

ШЕШЕЉ: Споменик треба подићи Милошевићу а не издајнику Ђинђићу!

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ на данашњој конференцији за новинаре открио је како ће бити организован посланички клуб СРС-а у новом сазиву скупштине.

Српска радикална странка противи се подизању споменика убијеном премијеру Зорану Ђинђићу и сматра да, ако неки политичар заслужује да му се подигне споменик, онда је то Слободан Милошевић, изјавио је данас председник СРС Војислав Шешељ.

Шешељ је рекао да СРС одлучно протестује због чињенице да режим Српске напредне странке, техничка влада и мандатар Александар Вучић “замајавају народ шупљим причама о подизању споменика Зорану Ђинђићу у условима када је економска и социјална ситуација у земљи све тежа”, наводи се у саопштењу са конференције за новинаре.

Шешељ нагласио да споменике треба подићи великанима попут Борислава Пекића и Добрице Ћосића.

Шешељ је открио и како ће бити организован посланички клуб СРС у новом сазиву скупштине. Централна отаџбинска управа Српске радикалне странке донела је одлуку да кандидат те странке за потпредседника Народне скупштине буде председник Извршног одбора СРС-а Вјерица Радета, лидер СРС-а Војислав Шешељ именован је за шефа посланичке групе, а СРС има намеру да учествује у раду свих скупштинских одбора.

“Мој заменик биће Немања Шаровић, секретар Наташа Јовановић. У новом сазиву Скупштине, сви ће бити циркус осим српких радикала, а 22 радикала доминираће Народном скупштином у расправама по свим питањима. Доказаћемо на делу да смо ми једно, а сви остали друго, ми и они, по компетентности, озбиљности, припремљености, способности”, рекао је Шешељ на конференцији за новинаре.

Што се тиче закона које “разни некомпетентни” називају европским, Шешељ је рекао да ће СРС од закона до закона одређивати становиште, јер нема намеру да се супротставља доношењу закона који померају ствари напред у Србији, који побољшавају организовање српског друштва.

“Али наравно жестоко ћемо се супротставити законима који су против интереса српског народа, који би довели у питање Косово и Метохију као интегрални део Србије, који би нас терали на конфронтацију са традиционалним пријатељима”, рекао је председник СРС-а.

Извор: Правда/агенције

loading...
Loading...