Издвајамо Србија

ШЕШЕЉ УДАРИО НА ЧЕДУ: Очајнички се гура у власт, како би се спасао од…

Лидер радикала Војислав Шешељ нема дилему да Чедомир Јовановић очајнички гура свој ЛДП у власт како би се спасао од хапшења. Шешељ за Курир каже да се Јовановић препао од хапшења због чувене афере са житом и сумњивим милионским пословима.

Loading...

– Чеда сад на све начине покушава да се приближи Вучићу јер се уплашио да га не ухапсе због велике афере с пшеницом коју је узео из робних резерви. Продао је, а паре задржао. Уплашио се страшно и зато је дао власт на Врачару, што су тражили напредњаци, и нуди им се за владу. Чак се нуди да буде и владина већина, али не мора да буде министар – коментарише лидер СРС расплет пред старт владе Србије, коју саставља мандатар Александар Вучић.

Тешка муљажа

Шешељ заправо тумачи околности под којима ЛДП преговара да постане део владајуће гарнитуре, а терет који би Јовановић уласком у власт могао да скине са себе тиче се пре свега истраге о сумњивим пословима фирми „Агропослови“ и „БХ кемикал индустри“, које су власнички повезане с Чедомиром и његовом супругом Јеленом Јовановић. Тужилаштво је на основу захтева Управе за спречавање прања новца још 5. августа 2015. наложило полицији да истражи сумњиве трансакције ових предузећа, а сумња се да је на тај начин „опрано“ најмање 75 милиона динара. Лидер ЛДП на грбачи има и кривичну пријаву коју је 20. августа прошле године против његове жене поднела Дирекција за робне резерве, и то због нестанка 6.676.244 килограма жита, што је тада вредело барем милион евра. Дирекција је с „Агропословима“ 3. октобра 2013. закључила уговор о складиштењу меркантилне пшенице, а 21. јула 2015. овој фирми је наложено да пребаци пшеницу у друго складиште. Жито је испарило, а налог ни до данас није извршен.

 

Извор: Курир

Loading...
loading...
loading...