Издвајамо Србија

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ МИЛОРАДА УЛЕМЕКА – ЛЕГИЈЕ: Вучића чека судбина Зорана Ђинђића!

Некадашњи командант Јединице за специјалне операције Милорад Улемек Легија оптужио је лидера ЛДП Чедомира Јовановића да је учествовао у отмици власника „Делта холдинга“ Мирослава Мишковића!

У ексклузивном интервјуу за недељник „Експрес“, Легија је поручио да је Чеда несумњиво био уплетен у отмицу 9. априла 2001, када су припадници „земунског клана“ отели Мишковића и за његово пуштање на слободу дан касније добили седам милиона немачких марака.

Саветовао сам Ђинђића

Улемек је додао и да је Чеда наводно сместио Макиној групи да је убила полицијског генерала Бошка Буху и да је наручио убиство Средоја Шљукића Шљуке.

Коначно, Легија је оптужио Јовановића да је „на крају продао и Зорана Ђинђића“. Преносимо вам најзанимљивије делове разговора:

* Ја сам са Ђинђићем имао коректан однос. Не могу да кажем да смо били пријатељи, али смо се међусобно веома уважавали. Кад год би имао неки проблем, он би ме позвао да му помогнем да га реши. То се, наравно, није свиђало неким људима из његовог најближег окружења. Мислим пре свега на Чеду и Бебу, који су ваљда умислили да само они имају тапију на њега и да сви остали морају да иду преко њих. Искрено, њих двојица су му и нанела највише штете тако што су му ради својих приватних интереса радили иза леђа. Слично се данас догађа и Вучићу, главе ће му доћи његови.

Чедомир Јовановић је од 2000. био умешан у све, како политичке преваре, тако и у све криминалне радње. Рецимо, он је поткупио оног слепца Банета Ивковића да изда Милошевића када се дешавало све око његовог хапшења. Дао му је пуну кесу пара преда мном и Сашом Пејаковићем на Топчидерској звезди. Милошевић је мислио да се све одвија како треба, а овај га је продао за 30 сребрњака.

* Чеда је био главни организатор пребацивања 600 килограма хероина из трезора Комерцијалне банке. После су рекли да то није тачно, али тачно је. Један од учесника у отмици Мишковића је, погађате – Чеда. Ко је извадио Спасојевића из затвора? Па опет Чеда. Ко је сместио Макиној групи за убиство Бошка Бухе? Чеда. Ко је наручио Шљукино убиство? Чеда. И да не набрајам даље, морали бисте да штампате један лист само за Чедина срања. Чеда је нанео више штете покојном премијеру него сви други заједно. На крају га је и продао.

Спречио сам рат 5. октобра

* Наравно да смо 5. октобра могли да разбијемо све оно пред Скупштином. Руља вам је као крдо. Плашљива и неорганизована, али која би била цена тога? Шта би било 6. и 7. и да ли би нам био потребан после свега што нам се издешавало, грађански рат, румунски сценарио? Зашто, да би неко дошао на власт или сишао с власти!? Нека, хвала, ја такву одговорност на себе нисам хтео да преузмем.

* Премијер Вучић је по мом мишљењу дао једну несмотрену изјаву о убиству српских младића у кафићу „Панда“ у Пећи 1998. И то је дало простора разним Баба Вангама да одмах направе разне теорије завере. Наравно, идеалан материјал за уплитање у ту причу био је и ЈСО, иако Јединица у време тог страшног догађаја није ни била на Косову и Метохији. Па ми смо за ту децу гинули и живот давали, али добро, болесни умови могу свашта.

Волонтирао сам у зоо-врту

Легија је објаснио и да су измишљотине да је икада издавао наредбе за ликвидације Луки Бојовићу:

– С Луком се знам још из Српске добровољачке гарде. Он је тад био млади војник. Касније смо се виђали углавном у зоо-врту. Долазио је да посети оца, а ја сам волонтирао у врту. Бринуо сам се о тигрици Цици, која је после расформирања Гарде предата врту.

Ивковић: Легија прича глупости

Некадашњи високи функционер СПС Бранислав Ивковић истиче за Информер да су Легијини наводи „обичне глупости“.

– Не желим да се правдам пред злочинцем и криминалцем. Ово је само наставак Легијиних лажи… Сад жели да скрене пажњу на себе и спере одговорност за огроман злочин који је урадио. Влада демократа је ту звер са стотинама сабораца послала да с фантомкама ухапси Милошевића. Легија је тад био толико посрамљен да је скинуо фантомку и почео да плаче. Слоба му је пред свима рекао: Цемо, шта нам је то требало? Нећу дозволити да падне једна кап крви!, али му је овај одговорио: Не брините, председниче, ја сам спреман да побијем 1.000 људи ако треба – истиче Ивковић. Чедомир Јовановић у петак није желео да одговори на Легијине оптужбе, баш као ни Мирослав Мишковић.

Извор:Информер

loading...
Loading...