Издвајамо Србија

ШОКАНТНО – ЕВО КАКО СЕ КОНСТРУИШУ РЕВОЛУЦИЈЕ: Скот и Девенпорт финансирали НВО са 1.367.000 евра!

Кајли Скот (фото:Јутјуб)

Више од 150 милиона динара тзв. грађанским активистима уплаћено преко страних фондација на име фиктивних пројеката за развој демократије и заштиту људских права.

Амбасадори ЕУ и САД Мајкл Девенпорт и Кајл Скот од избора 24. априла до почетка ове недеље координирали су исплату фантастичних 1.367.000 евра за финансијску и логистичку подршку протеста “Не да(ви)мо Београд” и “Подржи РТВ”, саопштава Информер.

Запад планира да ове протесте радикализује и претвори их у масовне и насилне демонстрације и увод у такозвану обојену револуцију.

Плаћена кампања

Документација до које се дошло показује да је за месец и по дана више од 150 милиона динара легло на рачуне НВО, “грађанских покрета”, синдиката и осталих параполитичких организација које стоје иза организације протеста у чијем средишту је такозвана афера “Савамала”.

Ови силни милиони исплаћени су преко страних фондација, новац је дат на име фиктивних пројеката за развој демократије и људских права, а биће искоришћен за финансирање кампање против актуелне власти.

Према речима саговорника, поменутих 1.367.000 евра само је први део “специјалног буџета” који укупно износи око пет милиона евра.

– Девенпорт и Скот, односно њихови шефови у Бриселу и Вашингтону, нису штедели буџет за пројекат “Ширење грађанских протеста”. Наравно, све се ради под паролом развоја демократије и људских права, а заправо је то параван за рушење непослушне власти – преноси извор укључен у организацију овог рушилачког пројекта, који открива и “план деловања и активности”:

– Чак 1.367.000 евра је кроз разне стране НВО и фондове већ уложено у “истраживачке” и “независне” медије. Биће плаћени “пљувачки текстови” такозваних антикорупцијских портала, као и негативна кампања у прозападној штампи и на телевизији. План је да се кроз лажно инсистирање на “истини” у Савамали и РТВ народ мобилише на протесте којима ће дириговати Девенпорт и Скот, по налогу својих газда у Бриселу и Вашингтону…

Девенпорт и Скот се нису оглашавали овим поводом, али су дан раније невешто покушали да демантују ова сазнања.

С друге стране, главни уредник “Новости” Ратко Дмитровић истиче да је ово доказ двоструке игре ЕУ.

– Европа игра лицемерно са Владом Србије. Јавно је подржава, а тајно финансира њено сатанизовање и рушење. За такву работу увек је налазила и налазиће извођаче радова на терену. Ништа ново. Имам само једно питање: Како се зову људи које странци плаћају да раде нешто по њиховом налогу? – наглашава Дмитровић.

Директан утицај

Аналитичар Бранко Радун оцењује да није необично што западне амбасаде подржавају протесте у Србији.

– Велики број организација у НВО сектору, медија и опозиционих политичара је под њиховим директним утицајем. Зато ме не чуди што, као и у Македонији и Републици Српској, подржавају демонстрације код нас. Тако је изведена и петооктобарска револуција. Једина одбрана од прљавих страних интереса јесте да се изнесу докази ко добија новац и за шта. Наша јавност није наивна као некад и не може се преварити тако лако – поручује Радун.

Коцијанчичева: Оптужбе без основа, ЕУ подржава Србију!

Портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчић устврдила је да ЕУ и САД не финансирају протесте у Србији:

– Те оптужбе су потпуно без основа и уверени смо да су српске власти свесне тога. ЕУ је посвећена европској перспективи Србије. Највећи је давалац финансијске помоћи и то чини на потпуно транспарентан начин. Такође је и главни трговински и инвестициони партнер Србије. ЕУ одаје признања кад је то заслужено, а критична је, као што би сви пријатељи требало да буду, онда кад то мора да буде.

 

Извор: Informer.rs

loading...
Loading...