loading...
Издвајамо Србија

СОРОШ, КАНДИЋКА И РОКФЕЛЕР спремају хаос у Србији!

Такозвана грађанска иницијатива „Не да(ви)мо Београд“ само је параван за акцију коју финансирају Џорџ Сорош, Дејвид Рокфелер и Наташа Кандић… Циљ је да направе хаос у Србији.

Функционер покрета „Заветници“ Стеван Стаменковски открио је и аргументима доказао да иза наводних грађанских протеста заправо стоје невладине организације под директном контролом мрачних западних моћника.

У ауторском тексту на сајту „Заветника“, Стаменковски пише да је иницијатива „Не да(ви)мо Београд“, чији је симбол жута паткица, само параван за опскурне невладине организације које финансирају Џорџ Сорош, Дејвид Рокфелер, али и Наташа Кандић, оснивачица Фонда за отворено друштво, позната по својој подршци шиптарским злочинцима и лажној држави Косово.

Плаћени да спинују

Како се наводи, њихов први циљ јесте да, скривени иза лажне бриге о грађанима, „спинују“ јавност и створе утисак да је рушење нелегалних објеката у Савамали највећи национални проблем у Србији.

Они планирају да у нашој земљи изазову политички хаос и по сваку цену спрече изградњу „Београда на води“, пројекта у коме Сорош, Рокфелер и остали немају свој интерес.

Преносимо вам најважније делове и податке из овог чланка:

* Званични организатори протеста су Симон Симоновић, познат као вођа НВО „Европа нема алтернативу“, и Радомир Лазовић, архитекта близак Центру за културну деконтаминацију Борке Павићевић. Симоновић је познат по активностима прелепљивања билборда и плаката на којима је писало „Косово је Србија“, он их је прелепљивао фотографијама Џона Кенедија и Барака Обаме!

* Иницијатива „Не да(ви)мо Београд“ издаје и часопис. Уредница часописа је Наталија Симовић. Она је истакнути члан НВО „Траг“, коју финансирају Фонд браће Рокфелер, Кооператива холандских фондација за Централну и Источну Европу, Институт за одрживе заједнице из САД, Америчка агенција за међународни развој, Чарлс Стјуарт Мот фондација, Одељење за интернационални развој британске амбасаде, Фонд за отворено друштво, Министарство спољних послова Чешке, Европски инструмент за демократију и људска права, Делегација ЕУ у Србији, „ГОПА консултант“ из Немачке, Амбасада Холандије, Канадска агенција за међународни развој, „Фридом хаус“, Балкански фонд за демократију из САД и Балкански фонд за локалне иницијативе из Велике Британије.

Блиски са Аљбином Куртијем

* У име иницијативе често се оглашава и Илир Гаши, извршни директор фондације „Славко Ћурувија“, чији су главни донатори Фонд браће Рокфелер, Балкански фонд за демократију, пројекат Немачког Маршаловог фонда САД, амерички НЕД, Амбасада Краљевине Данске и Амбасада Аустралије.

* Поред поменутих, видљиво је и учешће Иницијативе младих за људска права, чији је директор Анита Митић. Ова организација позната је по активном учешћу у перформансу „7000“, који је имао за циљ да Србе прикаже као геноцидан народ. Сваке године ова НВО у Тузли обележава годишњицу од злочина које је наводно починила Војска РС. Митићева такође отворено подржава лажну државу Косово и њене функционере, а у више наврата се састајала и са шиптарским екстремистом Аљбином Куртијем.

Најважнији финансијери Иницијативе младих за људска права су Фонд за хуманитарно право Наташе Кандић и Војвођански грађански центар, које опет директно финансирају западне владе и Сорошеве и Рокфелерове фондације.

Хоће Јанковића за председника

Стеван Стаменковски истиче и да је рушење нелегалних објеката у Савамали опозиција искористила за „уједињење“ и улазак у кампању за председничке изборе, на којима ће заштитник грађана Саша Јанковић бити кандидат.

– Подршку за своје изјаве Јанковић не добија само од челника опозиције и организатора протеста, већ и од шефа мисије ЕУ у Србији Мајкла Девенпорта. Иза његове намере да крене у обилазак градова и општина широм Србије, наводно промовишући институцију омбудсмана, крије се заправо намера да управо Јанковић буде заједнички председнички кандидат такозване опозиције – објашњава Стаменковски.

Паткицу украли од Бразилаца

Познати режисер и продуцент Борис Малагурски објавио је на свом Фејсбук профилу кратки видео у ком открива да је позната патка, симбол протеста против пројекта „Београд на води“, заправо обичан фалсификат.

Наиме, иста таква велика паткица појавила се почетком прошле године у Бразилу, на протестима против тамошње председнице Дилме Русеф, која је у међувремену суспендована са функције у пучу координираном са Запада.

 

Извор: Информер