loading...
Издвајамо Русија Србија

СРБИ ЖЕЛЕ САВЕЗ СРБИЈЕ И РУСИЈЕ: Сарадња Србије и Русије од прворазредног значаја

Сарадња са Руском Федерацијом је од прворазредног значаја и ми у тој сарадњи видимо не само садашњост него и будућност, изјавио је данас потпредседник Српске напредне странке Марко Ђурић у Москви, додајући да је политика Александра Вучића политика сарадње са свима.

„Због тога нам је веома важно што сутра у Москви потписујемо Декларацију о сарадњи са Јединственом Русијом. Жеља нам је да наше политичке и економске односе унапређујемо“, рекао је Ђурић у Москви, где делегација СНС-а учествује на 15. Конгресу Јединствене Русије.

Подсећајући да Србија није увела санкције Руској Федерацији, он је навео да је жеља да се настави са градњом економских и политичких односа у оном духу који највише одговара интересима наших грађана.

„Све то чинимо у оквиру једне избалансиране спољне политике због тога што је политика (премијера и лидера напредњака Александра) Вучића — политика сарадње са свима“, објаснио је Ђурић у изјави за Танјуг.

Он је истакао и да је Русија много пута Србији, историјски, излазила у сусрет својом помоћи.

Према његовим речима, и данас је од кључног значаја подршка Русије када је реч о економској сарадњи, али и када је реч о за Србију можда најважнијем унутрашњем и спољном питању, а то је питање статуса јужне српске покрајне Косова и Метохије.

Он је истакао и да у току разговора на конгресу у Москви делегација СНС-а добија уверавања о наставку неподељене подршке.

Ђурић је навео и да ће се делегација СНС-а током боравка у Москви сусрести са бројним званичницима Руске Федерације, односно са бројним представницима политичког живота.

„Свима њима ћемо пренети искрену жељу да односе Србије и Русије чувамо онаквима какве су нам оставиле генерације наших предака зато да би у будућности свима заједно било боље“, рекао је Ђурић.

Потпредседница странке Марија Обрадовић рекла је да је делегација СНС-а данас, у оквиру 15. Конгреса Јединствене Русије у Москви, учествовала у раду округлог стола „Свет 2016 — изазови и могућности“, где су говорили о безбедносним ризицима у актуелном тренутку у свету.

„Сложили смо се да је веома значајна међународна заједничка одговорност за безбедносну ситуацију, посебно у Европи“, рекла је Обрадовићева.

Оцењујући да је међународна партијска сарадња у фокусу Конгреса, она је поновила да ће делегација СНС-а сутра потписати Декларацију са Јединственом Русијом о развоју заједничких односа.

Ђурић и Обрадовићева присуствују дводневном 15. Конгресу Сверуске политичке партије Јединствене Русије.

Ђурић и Обрадовићева ће се сутра након потписивања Декларације састати са замеником председника Државне думе Сергејем Жељезњаком, који је и генерални секретар Савета Јединствене Русије.

Конгрес Јединствене Русије, који су отворили председник Руске Федерације Владимир Путин и премијер Дмитриј Медведев, одржава се уочи септембарских избора за Државну думу Федералног собранија Руске Федерације, на којем ће партијски органи изабрати кандидате и дефинисати предизборни програм Јединствене Русије.

 

 

 

Извор:  rs.sputniknews.com