loading...
Издвајамо Србија

СРБИЈО – СТИДИ СЕ: Шеик светији од Светог Саве, мењају име основне школе у Новом Пазару!

Одборници новоформиране Градске скупштине у Новом Пазару једногласно су покренули иницијативу да Основна школа „Растко Немањић Сава“, која је изграђена донацијом Владе Уједињених Арапских Емирата, убудуће носи име председника ове државе Калифе Бин Заједа Ал Нахјана, а да Основна школа „Александар Стојановић Лесо“, у Дежеви, промени име у ОШ „Свети Сава“.

Промену имена школе још приликом свечаног отварања у децембру прошле године, пред премијером Србије Александром Вучићем, најавио је амбасадор УАЕ у Београду Џума Рашид Ал Дахери.

Он је истовремено предложио да нови Дијагностички центар у Новом Пазару носи име Заједа бин султан Ал Дахјана, оснивача УАЕ, а да се нови вртић у насељу Дојевиће назове Абу Даби, по престоници ове државе која је донирала пет милиона евра.

Тада се подигло доста буке, па је нађено наводно компромисно решење по коме је Свети Сава „протеран“ у Дежеву, где је Стефан Немања стварао српску државу и где је рођен његов млађи син Растко Немањић, брат Светог краља Стефана Првовенчаног.

 

Извор: Д. Н. П. – Вести

loading...