loading...
Издвајамо Русија

СТРАХ И ТРЕПЕТ У ЕВРОПИ: РУСКА АВИЈАЦИЈА вежба ударе по ракетном штиту у Румунији!

Руски авиони на Паради Победе (фото:ЈуТјуб)

Ратна флота Русије превела је неколико својих атомских подморница класе “Бореј“ у стање сталне борбене приправности.

Још тачније: укључила их је – како је објаснио  командант Северне флоте вице-адмирал Николај Јевменов – у састав поморских снага које су у сталној приправности.

Огласио се уочи 283-годишњице формирања Северне флоте, која је настала 1733. године – у исто време кадаа и Архангелска ратна лука.

Руска ратна морнарица у свом саставу тенутно има три атомске порморнице класе „Бореј“. То су: „Јуриј Долгоруки“, „Александар Невски“ и „Владимир Мономах“.

У Москви је готово у исто време објављено да ће „Чауда“ – нови полигон руских Ваздушно-космичких снага на Криму – током целе године служити за тренинг пилота фронтовских бомбардера Су-24М и далеколетних бомбардера Ту-22М3. Сасвим конкретно: увежбавању ракетних удара и бомбардовања циљева на мору и обали (копну).

Главни уредник специјализованог војног часописа „Арсенал Отаџбине“ Виктор Мураховски објаснио је да ће „Чауда“ служити за увежбавање авио-налета по обалским (копненим) циљевима са стране мора и по морским циљевима са стране копна и да ће то бити  припреме какве руски пилоти нису имали од распада СССР.

Додатно је указао да ће у обуку бити укључено и уништавање „тешких копнених мета – командних пунктова, батерија крстарећих ракета у тренуцима припрем за лансирање и тенковских колона у покрету“.

Други војни експерт – Андреј Фомин – наводи да ће се радити и о реалним бомбардовањима и о „електронским лансирањима противбродских крстарећих ракета“.

Он наглашава да су Су-24М и Ту-22М3 у стању да носе неколико тона авионских бомби ОФАБ-250 или ФАБ-1500, а да је Ту-22М3 у стању да ударе наноси и нуклеарним крстарећим ракетама Х-22 и Х-15.

Мураховски указује да и да на кримском полигону „Нитка“ увелико траје обука пилота палубних ловаца МиГ-29К/КУБ који су од свих руских ловаца једини у стању да користе најновије противбродске крстареће Х-31 и Х-35.

Посаде МиГ-29К/КУБ које су тренутно на обуци од 1 јула ће се наћи на палуби крстарице-носача авиона „Адмирал Кузњецов“.

Професор московске Академије војних наука Вадим Козјулин подвлачи: да су сва увежбавања која су у току у функцији слања поруке САД и НАТО који су већ упозорени да Русија појаву њихове противракетне одбране у Румунји сматра кораком који није пријатељски и да га неће оставити без одговора.

 

Извор: fakti.org

loading...