Издвајамо Свет

СУПЕРЖЕНА: Градоначелница Рима објавила рат ПАПИ и ватиканској мафији!

Нова градоначелница Рима Вирђинија Рађи (37) из покрета Пет звездица објавила је рат папи и мафији.

Loading...

Прва жена на челу Рима у последњих 3.000 година обећала је да ће се борити против корупције и лоповлука, а први на удару биће Католичка црква и организовани криминал.

Након што је у недељу добила 67,15 одсто гласова на локалним изборима, Рађијева је најавила да ће од Ватикана захтевати да плати заостали порез.

– Ватикан дугује најмање 310 милиона евра пореза на некретнине. То ће морати да плати. Раније администрације плашиле су се да ударе на Цркву, али сада нико неће бити поштеђен – истакла је нова градоначелница.

Она је додала да ће се обрачунати и са мафијом. У случају познатом као „Мафија капитал“ стотине локалних бизнисмена, званичника и политичара биле су умешане у пљачку стотина милиона евра из градске касе Рима.

– Убудуће ће све морати да се ради легално и транспарентно у администрацији. Грађани Рима су победили. Почиње нова ера – рекла је Рађијева.

Нова градоначелница је, иначе, дипломирала право на Универзитету у Риму. Годинама је радила за једну познату приватну адвокатску компанију, да би се пре неколико година активирала у покрету Пет звездица, чији је лидер комичар Пепе Грило. Убрзо је постала један од лидера покрета.

Рађијева је удата за редитеља и радијског директора Андреу Северинија, са којим је 2009. добила сина. Пар је пре две године био пред разводом, али су ипак остали заједно.

– Да, пред разводом смо. Не разумемо се баш најбоље, али покушаћемо да се средимо због нашег детета. Разлог сукоба није неки други мушкарац, немам аферу – рекла је Рађијева 2014. у интервјуу за часопис „Венити фер“.

 

Извор:Информер

Loading...
loading...
loading...