Издвајамо Србија

У СВЕ СЕ МЕША – СКОТ: Не свиђа му се реторика у СКУПШТИНИ СРБИЈЕ!

Кајли Скот (фото:Јутјуб)

У разговору са министром Дачићем, Скот је практично затражио од нове Владе Србије да обузда нови сазив скупштине, чија се реторика изгледа и не уклапа баш у “америчке стандарде”.

Loading...

Амерички амбасадор Кајл Скот данас је у разговору са шефом српске дипломатије Ивицом Дачићем изразио забринутост поводом, како је наведено, “у последње време, запаљиве политичке реторике у парламенту Србије, која превазилази дипломатске стандарде”.

Како се наводи у саопштењу Министарства спољних послова, он је изразио уверење да ће се Влада Србије “оштро супротставити и борити против ове штетне реторике”.

Амбасадор је, такође, нагласио да САД подржавају процес европских интеграција Републике Србије и преговарачки процес у Бриселу и истакао очекивање да ће се позитивна динамика билатералних односа наставити и у будућем периоду.

Он је похвалио, између осталог, допринос Србије очувању регионалне стабилности, као и конструктиван однос Београда према мигрантској кризи.

Дачић је, како се наводи, захвалио америчком амбасадору на подршци коју пружа Србији на европском путу.

Он је изразио задовољство развојем билатералних политичких односа и достигнутим нивоом међусобног поверења, и нагласио спремност Србије да се тај позитиван тренд у односима настави.

Министар Дачић је амбасадору Скоту изразио саучешће поводом ужасног терористичког напада у Орланду у коме су невини људи изгубили животе, додаје се у саопштењу.

 

Извор: Танјуг/Правда

Loading...
loading...
loading...