Издвајамо Србија

УХВАЋЕНИ У ЛАЖИМА: Ивица Дачић и Зорана Михајловић се јавно свађају, а тајно муљају!

Наиме, на списку објеката који је крајем 2014. године министарство на чијем је челу Михајловићева проследило Републичком заводу за заштиту споменика културе, заједно са документацијом за легализацију, налази се, поред министаркине некретнине од 140 квадрата, и стан Ивице Дачића.

Loading...

Тај стан има 119 квадрата и налази се у згради која је у подручју културног добра од изузетног значаја, па је за легализацију потребна сагласност поменутог Завода. То значи да су и Михајловићева и Дачић поседовали бесправно изграђене некретнине у подручју културног добра. Док је код Михајловићеве реч била о надзидавању постојећих зграда, Дачић је присвојио заједничке делове зграде, због чега му је била потребна дозвола за легализацију. У оба случаја ће се легализација водити преко Закона о озакоњењу, па ће и таксе бити далеко мање од оних које су грађани плаћали приликом претходних покушаја легализације бесправних објеката у Србији. У документацији се стан води на Дачићеву жену Сању.

Миле Антић из Мреже за реституцију наглашава да се некретнине перјаница СНС и СПС налазе на земљишту које је отето од приватних власника после Другог светског рата. Он наглашава да Закон о озакоњењу није ни донет у корист малог човека, већ зарад људи као што су Дачић и Михајловићева.

– Министарка Михајловић упорно нас убеђује да је нешто различита од Дачића и више је дегутантно гледати како се не слажу, а заправо штите заједничке интересе, као што је легализација некретнина. Можда баш та галама служи да се то прикрије. Морам да кажем да ово што раде Михајловићева и Дачић уопште није фер према онима коју су поштовали закон и плаћали велику суму за легализацију – каже Антић.

И политички аналитичар Драгомир Анђелковић наглашава да му није чудно што је ово двоје министара пронашло заједнички интерес иако у јавности између њих често севају варнице.

– Кад су интереси у питању, многи налазе заједнички језик. Они се политички сукобљавају, али сад имају заједнички интерес да своју имовину легализују. Иначе, врло често у политици има представе и драме. Лично, мислим да је Михајловићева у више случајева наступала врло театрално, улазила у разне сукобе и савезништва, за шта, додуше, не могу да тврдим да је представа, али ми је врло сумњиво – каже Анђелковић.

Дачић каже да је стан купио 1997. године и истиче да је то легална некретнина, са свим потребним дозволама, које је претходна власница стана 1995. добила у општини Савски венац.

– Моја имовина се 20 година није мењала, купио сам легалан стан са свим потребним папирима. Није ми Зорана Михајловић помагала, јер је стан имао све дозволе. Откупио сам друштвени стан, 90 квадрата води се на мене, а 29 на моју жену Сању. За тих 29 квадрата сам подигао кредит и на стану није било никаквих радова нити доградње, па самим тим ни захтева према државним органима. Иначе, сви подаци су пријављени Агенцији за борбу против корупције – каже он.

 

Извор: Курир

Loading...
loading...
loading...