loading...
Издвајамо Русија Србија

ЗАХВАЛНИ РУСИ ПОРУЧУЈУ: Ценимо што нам Србија није увела санкције

спојене заставе Србија-Русија (фото:пиззап)

Председник руске Државне Думе Сергеј Наришкин разговарао је у четвртак у Москви са председницом скупштине Србије Мајом Гојковиц́ и поручио да Москва цени чињеницу да се Србија није придружила санкцијама које је ЕУ увела Русији.

– Велики значај посвец́ујемо продубљивању вишеструке сарадње са нашим српским партнерима. Веома ценимо принципијелан став Београда када је реч о антируским санкцијама које је увела ЕУ – рекао је Наришкин на састанку са Гојковиц́евом која учествује на Генералној скупштини парламентарне скупштине Црноморске економске сарадње.

Како је додао Наришкин, Москва је свесна огромног притиска који Вашингтон и Брисел врше на Београд по том питању.

Према његовим речима, важно је да политичко руководство и грађани Србије разумеју да је такав став о европским санкцијама Русији, односно одбијање да се придруже тим корацима, потпуно у складу са националним интересима Србије и њеног народа.

Србија је у четвртак преузела од Русије шестомесечно председавање Парламентарном скупштином Црноморске економске сарадње на заседању ове организације у Москви, којем присуствује председница Скупштине Србије Маја Гојковиц́.

– Данас се завршава председавање Русије ПС ЦЕС. У складу са принципима ротације, председавање се предаје Скупштини Србије – рекао је председник руске Државне думе Сергеј Наришкин на заседању у Москви.

Према усвојеном календару, 48. Пленарна седница Генералне скупштине ПС ЦЕС биц́е одржана од 29. новембра до 1. децембра у Београду.

Председавање ПС ЦЕС траје шест месеци и преноси се са једне земље на другу по абецедном реду, а чланови Скупштине су представници парламената Албаније, Јерменије, Азербејџана, Бугарске, Грузије, Грчке, Молдавије, Румуније, Русије, Србије, Турске и Украјине.

 

 

 

Извор: vesti-online.com

loading...