loading...
Издвајамо Русија

Заменик председника Руске Думе: Не видим шта је лоше што су навијачи тукли Енглезе

Игор Лебедев, члан Извршног одбора Фудбалског савеза Русије, дао је прилично неодговорне изјаве поводом туче руских и енглеских хулигана у Марсеју.

“Не видим ништа лоше у томе што су се навијачи тукли – напротив, свака част момци, само тако наставите“, написао је на Твитеру Лебедев, који је заменик председника руске Думе.

“Не разумем политичаре и званичнике који критикују наше навијаче – требало би да их бранимо, а онда да рашчистимо ствари када они дођу кући. Оно што се догодило у Француској није кривица навијача, већ неспособност полиције да обезбеди тако велики догађај“, додао је Лебедев на Твитеру.

У изјави за сајт лифе.ру Лебедев је потврдио своје становиште.

“У девет од десет случајева навијачу иду на утакмице да се туку и то је нормално. Момци су бранили част земље и нису дозволили Енглезима да скрнаве нашу отаџбину. Требало би да им опростимо и да их разумемо“, рекао је Лебедев и додао:

“Наши навијачи далеко су од најгорих и није ми јасно зашто многи медији желе да кажу да су наши навијачи срамни. Треба да буду објективни – да није било провокације енглеских навијача, мало је вероватно да би било и таквог одговора“.

Селектор и капитен Енглеске репрезентације Рој Хоџсон и Вејн Руни упутили су апел својим навијачима да се клоне невоља, исто је учинио и ФС Русије, тужилац у Марсеју Брис Робен рекао је да је 150 тренираних руских хулигана дошло у тај град само да би правило нереде, а УЕФА је запретила избацивањем обема репрезентацијама.

 

Извор: Б92