loading...
Издвајамо Русија Свет

ЗАВИСЕ ОД РУСА, ОД ЊИХ КУПУЈУ РАКЕТНЕ МОТОРЕ – САД: Санкције Русији све док не врате Крим

Западне земље никако не желе да прихвате да су грађани Крима својом вољом одлучили да се врате под окриље Русије, те антируска хистерија не престаје, а ни санкције, по свему судећи, неће скоро да буду укинуте. Тако је Данијел Фрид из америчког Стејт департмента рекао да САД неће одустати од своје политике, па ће део санкција против Русије да остане на снази док се не реализује споразум из Минска, а санкције уведене због Крима трајаће све док је Русија на том полустрву.

Он прецизира да ће санкције које су уведене због ситуације на Криму остати на снази све док, како тврди, “Русија држи Крим под окупацијом”.

– Када уводите санкције, морате имати стрпљења. Присетите се санкција против Ирана – поручује Фрид, подсећајући да су рестриктивне мере против Техерана трајале из године у годину, док једног дана нису довеле до успеха.

Он признаје да санкције које су САД и ЕУ увеле против Русије наносе одређену штету америчким и европским фирмама и наводи да је то нешто што не може да се избегне.

– Представници неких америчких фирми стално долазе у моју канцеларију и говоре о својим губицима. То се догађа и са европским фирмама – наводи Фрид, а преносе аналитички портали.

Он оцењује да антируске санкције не би имале значајније ефекте да су их увеле само САД.

 

Извор: vesti-online

loading...