loading...
Издвајамо Русија

ЖИВЕЛА БРАТСКА РУСИЈА – Путин: Наш циљ је сигурна Русија, отворена према читавом свету

Путин (фото:ЈуТјуб)

Председник Русије Владимир Путин сматра да је Дан Русије, који се обележава данас, један од најзначајнијих државних празника.

Говорећи на додели награда поводом Дана Русије, председник је изјавио да „чврста грађанска позиција људи држи и јача суверенитет наше земље“.
„Наши људи подржавају земљу, сматрају је најбољом на свету, желе да живе у њој и раде на њеном процвату“, навео је Путин.
„Данашњи празник је 12. јун. Он означава почетак кардиналних промена. Њих је захтевало време и као и све радикалне реформе постале су веома тешке, а некад драматичне за државу и народ. Међутим, оне су биле потребне. То што је било непознато и ново тада, већ је чврсто ушло у наше животе“, изјавио је председник.

Он је навео да је „Русија доказала своју способност да се усавршава, жели најбоље, врши радикалне пробоје напред ка новим политичким и економским висинама и адаптира се на промене“.

Председник је нагласио да је Русија спремна да, не само јача јединство грађана, већ и да ради на јачању свог суверенитета.

„Успели смо да одржимо континуитет генерација у историји, науци, литератури. Наш циљ је сигурна Русија, отворена за читав свет… Постићи ове циљеве можемо само заједно, не повлачећи се пред потешкоћама“, нагласио је Путин.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com

loading...