loading...
Издвајамо Русија

БАШ ТАКО, ОВО ЈЕ ИСТИНА: Америци лакше да живи са терористима, него са Русијом

Говоре да ће бити боље ако на изборима у САД победи Трамп. Сигурно неће! Не зато што Трамп лаже када говори да ће успоставити конструктивни дијалог са Русијом, можда и не лаже, већ зато што му окружење то неће дозволити, пише колумниста РИА Новости Владимир Филипов.

 САД одбацује учешће Русије у међународној коалицији за борбу против ДАЕШ-а, изјавио је специјални представник САД Брет Макгурк. Министарство одбране Русије је предложило америчкој коалицији да почну заједничке акције против терориста у Сирији. Вашингтон, према речима Макгурка, не верује Москви која подржава сиријске власти, пише Филипов.

Раније је министар иностраних послова Сергеј Лавров испричао под којим условима је Америка спремна на сарадњу са Русијом у Сирији.

„Они говоре да можемо да се ујединимо против тероризма, али да прво треба да се договоримо о уклањању Асада“, рекао је Лавров, коментаришући недавну посету државног секретара САД Џона Керија Москви.

„Ми (представници Русије) говоримо: ’Добро, хајде сада да уведемо ред у борби против тероризма и организујемо слободне изборе‘. Нека га тих 80 одсто становништва смени демократским путем — гласањем“, навео је Лавров.

„Међутим, САД такав сценарио, изгледа, не задовољава. Учешће Русије у заједничкој коалицији са САД предвиђа равноправно партнерство две земље. На то Американци никад неће пристати. Како би?! Они су главни“, наглашава Филипов.

Изгледа да је САД лакше да живе са терористима, него са Русијом. Обама је као главног непријатеља Америке означио не глобални тероризам, већ Русију.

„Самим тим, као прво, Обама је индиректно потврдио да САД имају неку везу са постојећим терористичким групама на Блиском истоку. Подсетимо се макар учешћа Американаца у формирању Ал Каиде. Као друго, означавајући приоритете, Обама је рекао да су за САД страшније Русија, јер прети америчкој владавини светом, и ебола“, истиче руски новинар.

Познати економиста Џефри Сакс је назвао Хилари Клинтон доживотним адвокатом војне индустрије. Као сенатор и државни секретар САД она је са ентузијазмом подржавала сваку авантуру ЦИА, од Авганистана и Ирака, до Либије и Сирије.

„Говоре да ће бити боље ако на изборима у САД победи Трамп. Сигурно неће! Не зато што Трамп лаже када говори да ће успоставити конструктивни дијалог са Русијом, можда и не лаже, већ зато што му окружење то неће дозволити. Не његов помоћник, већ Капитол, генерали попут Бридлава и војна индустрија. Они ће га, како се то каже, ’преваспитати‘. Преваспитаће они Трампа, као што су Џона Кенедија и Била Клинтона. Првог су убили, а другом су направили секс-скандал“, закључује Филипов.

Извор: rs.sputniknews.com
loading...