loading...
Издвајамо Русија

БРАЋА КАО И УВЕК НА ИСТОЈ СТРАНИ: Српска војска овладава руском техником (фото)

Припадници Војске Србије, који учествују на овогодишњим Међународним војним играма у Русији, увелико се припремају за предстојећа такмичења, саопштило је Министарство одбране.

На полигону Алабино српски тенкисти задужили су тенкове типа Т-72 Б3. Жребом који је одржан пре два дана одлучено је да ће се ове године припадници Војске Србије такмичити у тенковима жуте боје.

У Алабину се налази 20 наших тенкиста који ће се уз екипе Зимбабвеа, Киргистана, Монголије, Казахстана, Кине, Индије, Кувајта, Никарагве, Ирана, Венецуеле, Белорусије, Азербејџана, Анголе, Таџикистана, Јерменије и домаћина Русије борити за одличја на атрактивном Тенковском биатлону.

Понтонирци Војске Србије који ће учествовати на такмичењу „Отворене воде“ у руском Мурому почели су обуку, која се изводи у два дела. У првом делу возачи су увежбавали кретање у саставу маршевске колоне од полазног рејона до водене препреке. Након тога, уследила је колективна обука са задатком да се склопи скела носивости 170 тона, из два дела — скела од 60 и скела од 110 тона.

Српски војници у Русији (фото:Министарство одбране Србије)
Српски војници у Русији (фото:Министарство одбране Србије)

 

Иако постоје значајне разлике између наше и руске технике, српски понтонирци су уверени да, уз искуство и знање које поседују, могу за кратко време да овладају вештинама руковања руском техником.

У саопштењу се наводи да су сви тимови који учествују у такмичењу суочени са истим проблемом, а то је веома низак водостај реке Оке.

Екипа Војске Србије која ће се такмичити у дисциплини „чисто небо“ на полигону у близини града Јејска, већ је остварила успех — друго место на фудбалском турниру у конкуренцији осам екипа. У Јејску се налази 14 припадника српских артиљеријско-ракетних јединица за противваздухопловна дејства.

 

Припреме за такмичења на Међународним војним играма (фото:Министарство одбране Србије)
Припреме за такмичења на Међународним војним играма (фото:Министарство одбране Србије)

 

Припадници речне флотиле, артиљерци и ракеташи први пут учествују на Међународним војним играма, док су тенкисти, који имају вишегодишње искуство, прошле године освојили бронзану медаљу.

Међународне војне игре биће одржане од 30. јула до 13. августа на војним полигонима у Русији, а први пут ће део такмичења бити одржан у Казахстану. Учествоваће више од 130 екипа из 20 држава света које ће се надметати у 23 различите дисциплине. Ове године, девет земаља биће у улози посматрача.

 

Извор:  rs.sputniknews.com

 

loading...