loading...
Издвајамо Русија

БРАВО, СВАКА ЧАСТ! – Генералштаб Русије предлаже да се у школе врати војна обука

Генералштаб Русије предлаже да се у средње школе врати основна војна обука, рекао је начелник Главне организационо-мобилизационе управе Генералштаба Василиј Тонкошкуров на седници међуресорне комисије за обуку грађана за војну службу.

 Према мишљењу бившег шефа „Рособоронадзора“ и члана Друштвеног савета при Министарству науке Виктора Болотова, повратак основне војне обуке као посебног предмета је потребан, али само као факултативне наставе.

„Читаво становништво Русије треба да има представу о основним принципима војне службе, а таква знања се сада добијају на часовима основне борбене обуке. Ако се у школе уведе основна војна обука, са обуком за пуцање, склапање и расклапање аутомата, то треба да буде само факултативно. Притом, добро је изводити такве часове у војним касарнама, јер чак ће и куповина муниције за тренинг школама изискивати озбиљна финансијска средства“, рекао је Виктор Болотов.

„На реализацији предлога да се у школе врати војна обука већ ради Министарство науке заједно са Министрством одбране и са другим федералним органима извршне власти“, изјавио је Василиј Тонкошкуров.

Извор: rs.sputniknews.com
loading...