Издвајамо Србија

ДОДИК ПРОЗВАО ЧЕДУ: Егзибициониста промовише своју странку, он данас тамо није представник СРБИЈЕ!

БАЊАЛУКА – Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је Срни да долазак председника ЛДП-а Чедомира Јовановића у Поточаре, након што су из Сребренице према Србији одаслане непријатељске поруке, не изненађује никога јер овај егзибициониста српске политике користи сваку прилику за своју и промоцију своје маргиналне странке, не бирајући при томе, ни место нити време, па тако и данашњу комеморацију.

Loading...

На питање да прокоментарише Јовановићеву изјаву у Поточарима да је долазак његова људска обавеза и политичка дужност, те да му је драго што многи људи у Србији говоре да се у Сребреници догодио геноцид, Додик је оценио да „Јовановић данас тамо свакако није представник Србије“.

„Његови јавни наступи у вези са Сребреницом не доприносе ни миру нити разумевању, за шта се залажу Србија и њен премијер Александар Вучић који је, упркос јавно изреченим таквим ставовима у Поточарима, прошле године једва извукао живу главу“, рекао је Додик.

Председник Српске је истакао да Јовановић и данас фалсификује истину, покушавајући да по ко зна који пут злочин у Сребреници назове геноцидом у стилу својих међународних ментора, на наговор којих је ових дана и Народној скупштини Србије предао Предлог резолуције о признавању геноцида у Сребреници, иако нешто слично није усвојио ни Савет безбедности УН.

„С обзиром на то да је изгубио било какву подршку српског народа на недавним изборима, Јовановић тако покушава да са Странком демократске акције, исполитизованом причом о геноциду и нападом на Републику Српску и српски народ добије било чију подршку и било какав политички легитимитет“, навео је Додик.

Председник Републике Српске је додао да се и Јовановић тако нашао у друштву оних којима Сребреница служи за сасвим друге циљеве од оних које јавно прокламују.

 

Извор: СРНА

Loading...
loading...
loading...