loading...
Издвајамо Свет

ИСТОРИЈСКА 2016. ГОДИНА: Ово је година у којој су све „теорије завере“ доказане!

Када се једног дана осврнемо на 2016. годину, сетићемо је се као године у којој су људи почели да се буде. Бројне „теорије завере“ су у овој години постале чињенице, а тек смо на пола пута до краја.

Термин „теоретичар завере“ је осмислила ЦИА како би дискредитовала могуће теорије оних који трагају за истином. Он је први пут поменут у Неw Yорк Тимес-у 1976. године као део ЦИА-иних операција дезинформације јавности и коришћења пропаганде како би се сузбили критичари и спречило ширење потенцијалне сурове истине у друге државе.

Међутим, бројни догађаји и људи су у овој години открили да су многе такозване „теорије завере“ тачне и да нису нешто што треба олако схватити.

Ово су неки од примера теорија завера које су постале чињенице у 2016. години:

1. Шпијунирање НСА

Иако мењање слободе за безбедност никад није користило ником осим властима, људи и даље допуштају да их шпијунирају како би се „заштитили“ од тероризма.

У марту ове године је откривено да ће полиција имати приступ свим подацима које је НСА прикупила о Американцима. То указује да је главни приоритет америчке владе њено очување.

Како боље успоставити контролу него да полиција сазна све о потенцијалним организацијама које би могле да покушају да свргну владу. Наравно, када је Едвард Сноуден први пут открио овај програм НСА, борци за права приватности и „теоретичари завере“ су одмах посумњали да ће тога бити још и били су у праву.

У теорији, америчка полиција сада има гомилу информација добијених без налога које може да искористи за затварање људи иза решетака.

2. Веза између банака и власти

Ове године је коначно утврђено да злогласна породица Ротшилд има везе са америчком владом, а нарочито са Хилари Клинтон.

Довољно је да претражите датотеке сајта Wикилеакс и пронаћи ћете бројне личне мејлове Клинтонове у којима се уочава њена повезаност са Лин Форестер Ротшилдом.

3. Мејнстрим медији: пропагандна рука државе

Мејнстрим медији без поговора функционишу као де факто пропагандна рука државе, а недавно је откривено да је Ассоциатед Пресс (АП) тридесетих година капитулирао пред Хитлеровом нацистичком партијом како би могао да настави да извештава из Немачке.

Према открићима немачког историчара, новинска агенција АП из Њујорка се сложила да емитује пронацистичке вести како би могла да остане у тој држави за разлику од неких других новинских медија који то нису желели да учине.

Као једна од малобројних новинских организација у Немачкој, АП је служио као Хитлерова пропагандна машина, а морао је и да запошљава новинаре који су радили за нацистичку партију. Један од четворице фотографа које је АП запослио тридесетих година прошлог века био је Франц Рот, члан пропагандне дивизије СС паравојне јединице, а његове фотографије је бирао лично Хитлер.

Ако су служили за Хитлера у време када им је то одговарало, зашто бисмо били изненађени ако данас раде са владом?

4. Канабис као лек

Нови извештаји показују успех при лечењу епилепсије код деце, а студије су доказале да уље канабиса веома добро зауставља нападе епилепсије у младости.

Многи родитељи су се окренули ка уљу канабиса као фармацеутском производу који доказано лечи нападе епилепсије код њихове деце, али многи од њих зависе од тога да ли је у њиховој држави канабис легалан као лек.

5. Намештање тржишта

Иако је то донедавно била теорија завере, сада се зна да је Деутсцхе Банк учествовала у намештању тржишта злата и сребра, али је одлучила да разоткрије ко је све још у томе учествовао како би прошла са мањом казном.

Према изворима, Деутсцхе Банк, ХСБЦ, Социéтé Гéнéрале и Банк оф Нова Сцотиа, користиле су од 2007. године свој положај како би намештале цену сребра и злата, угрожавајући друге инвеститоре.

6. НАТО, Либија и петродолар

У јануару је коначно откривено оно о чему се дуго причало у круговима завера, а то је да су западне нације искористиле НАТО као алат којим су свргнуле либијског председника Моамера Гадафија јер је он желео да напусти петродолар у корист либијског динара заснованог на злату.

Ова лажно представљена хуманитарна мисија имала је за циљ да блокира либијску интервенцију, а њен главни покретач био је француски председник Никола Саркози који се плашио губитка утицаја у француском делу Африке.

Док је америчка јавност лакомо веровала да Американци спашавају животе у Либији, НАТО операција је угушила Гадафијев покушај да уведе монетарну независност међу афричке државе.

7. 11. септембар

Вероватно ниједна друга тема није више представљана као „теорија завере“ од догађаја 11. септембра 2001. године. Сада када је ова завера коначно разоткривена, више је него јасно да су напад спровели Америка и Саудијска Арабија.

Неw Yорк Тимес је недавно открио да је Саудијска Арабија претила да повуче 775 милијарди долара својих улагања у САД ако председник Обама одобри нацрт којим се жртвама 11. септембра олакшава пут до правде. Наравно, Обама је стао на страну Саудијаца објаснивши да је то због заштите Американаца у иностранству.

8. Држава увек побеђује

Вероватно једини позитиван исход изборне ујдурме из 2016. године јесте схватање да су избори намештени да на власт дође изабрани кандидат.

Ове године је то могло бити примећено на разним бирачким местима где су неке гласаче чак и уклањали са листића. На крају, америчка јавност се коначно упознала са појмовима супер делегата, одлучујућим конвенцијама, као и затвореним гласањем.

Показало се да је апсолутно апсурдно помислити да нечији глас вреди, као и да може да победи неки кандидат ког није изабрала држава.

 

Извор:Wебтрибуне.рс