Издвајамо Србија

КО ЈЕ БАКИР ДА УЦЕЊУЈЕ СРПСКУ ?! — Додик: Не пристајем да Српска буде уцењена

Милорад Додик (фото:ЈуТјуб)

Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је да се о свим отвореним питањима може разговарати и да је Република Српска увек била спремна за то, али да је СДА почела са уценама.

Коментаришући најаву функционера СДА да су спремни на састанак са СНСД-ом, али да као кључно питање намећу усвајање механизма координације, Додик, који је и председник СНСД-а, наглашава да је први човек СДА Бакир Изетбеговић потврдио да иза састанка о којем говори СДА стоји међународна заједница.

„Нико са мном није контактирао у вези са тим састанком. Немамо никаквих проблема да разговарамо, то смо јасно поручили и премијер Републике Српске и ја. Међутим, нека нико не мисли да ћу пристати да Република Српске буде потцењена и уцењена“, изјавио је Додик за „Глас Српске“.

Додик је рекао да се о свим отвореним питањима може разговарати и да је Република Српска увек била спремна на то, али да је СДА почела са уценама.

„Почели су да се понашају као да су они једина странка у БиХ чије захтеве треба следити. Са механизмом координације су покушали да нас преваре и све то уз аминовање Савеза за промене, а сада поправљамо оно што су они забрљали. Република Српска је део те приче и мора да се пита о механизму координације, а не да га тајно усвајају, а онда да наново губимо време и поправљамо ствари“, истакао је председник Српске.

Према његовим речима, СДА је та која смета свим добрим иницијативама и крива је за лошу атмосферу, а не СНСД, јер је СДА покушала да уцењује Српску.

То им нећемо дозволити и то је наше легитимно право — рекао је До­дик и додао да су и странке Савеза за промене признале да су на више поља преварене.

 

 

Извор:  rs.sputniknews.com

loading...
Loading...