loading...
Издвајамо Србија

КОМУНАЛЦИ И ДАЉЕ БИЈУ: Ракоњац – комуналну полицију треба укинути!

Продавци лубеница, изгледа, представљају највећу опасност за ред и мир у Србији. Након што је Владимир Маринковић преминуо током расправе са комуналним полицајцима на Видиковачкој пијаци, који су га малтретирали због тога што су лубенице прешле границу тезге за читавих 20 цм, сада је дошла на ред нова жртва.

Овога пута на пијаци на Карабурми комунални полицајци оборили су једну жену, такође продавачицу лубеница, на асфалт, везали јој руке и увели је у полицијски аутомобил. Снимак овог бахатог понашања комуналаца освануо је недавно на интернету, на коме се чује запомагање несрећне жене. Разлози овог инцидента нису познати, а бес грађана због све чешћих инцидената са „чуварима“ реда и мира на друштвеним мрежама све је већи.

Жика Ракоњац из Конфедерације слободних синдиката истиче да није проблем у бахатим појединцима међу комуналцима, већ у онима који су им дали „овлашћења за бахатост“.

– Највећи проблем ове земље је нелегална продаја лубеница или грађани без карте у аутобусу. Пошто са криминалцима држава не уме или неће да се бори, онда правду истерује на ситној раји која крваво зарађује динар. Комуналци представљају приватну армију појединаца, власт ту армију штити и подржава њихово демонстрирање силе. Требало би потпуно укинути комуналну полицију, која осим огромног новца из градског буџета, нема никакву корист када је у питању држава са много већим проблемима од реда на пијаци – рекао је Ракоњац.

Он истиче да је смена комуналних полицајаца због инцидента на Видиковачкој пијаци само замазивање очију несрећном народу, до које вероватно не би ни дошло да није било огромног притиска јавности.

– То је чисто скретање пажње са правих проблема – закључује Ракоњац.

Лубеницама против насиља

Иницијатива „Не давимо Београд“ симболичним чином бацања 200 килограма лубеница на седиште Комуналне полиције у Београду, показали су свој став против насиља представника власти и њихових одреда.

– Нико од комуналних полицајаца није изашао из зграде, очигледно схватајући сопствену одговорност и потребу да се с њом суоче. Очекујемо оставку Николе Ристића и истрагу бројних неприхватљивих поступања комуналне полиције од самог свог оснивања – рекли су из ове иницијативе.

 

Извор: А. Вучићевић – Вести

loading...