loading...
Издвајамо Русија

КОРОЧЕНКО: Циљ НАТО самита у Варшави – припрема рата против Русије!

МОСКВА – Руски експерт за војно-политичку аналитику и уредник руског војног часописа “Национална одбрана”, Игор Короченко, изјавио је да је циљ НАТО самита у Варшави припремање рата против Русије, односно, да НАТО спрема нову стратегију.

Застрашивање Русије и припрема за рат, према мишљењу експерта, биће нова стратегија коју ће НАТО утемељити на предстојећем самиту.

“Говориће се о многим питањима, али главни циљ самита ће бити – застрашивање Русије.” – каже Короченко, гостујући у ток-шоу емисији “Vesti.Doc”.

“На самиту ће бити донете одлуке о размештању нове војне инстраструктуре НАТО алијансе у Латвији, Естонији, Литванији и Пољској.” – додао је Короченко.

Он истиче да је НАТО политиком ширења практично окупирао готово целу бившу Југославије и регион Балтика, тј. Прибалтичких земаља.

“Под заставом политике ширења, НАТО као рак гута све више земаља. Бивше земље Варшавског пакта, скоро целу Југославију и три бивше совјетске републике у региону Балтика. Тако су стигли на руске границе и где сада могу даље. Зато ће на Самиту да буду проглашени нови циљеви и међу њима је и циљ застрашивања Русије.” – објашњава руски експерт.

“Да ли ће бити рата или не, ми то не знамо, али потенцијал прво НАТО удара је ту на нашим границама.” – упозорава Короченко.

Извор: Правда